avatar

dpBestflow: informació per a la fotografia digital

dpBestflow.org

El dia 11 de novembre es va posar a disposició pública, a la xarxa, un projecte anomenat dpBestflow (Digital Photography Best Practices Workflow). És un lloc web per a tots els interessats en fotografia digital on s’hi poden trobar tots els recursos que fan referència a la conservació i preservació dels arxius dins la pràctica de la fotografia digital. Això vol dir guies tècniques, tutorials, vídeos, optimització de flux de treball, correcció de color, les novetats en quant a hardware i software i tot allò que pot millorar la metodologia del fotògraf des de la captura de la imatge i el processat fins a la impressió final.

El projecte el va gestar la Llibreria del Congrés dels Estats Units a partir d’una proposta de la ASMP (The American Society of Media Photographers), de la que formen part la majoria de fotògrafs importants de tot el món, i que gestiona la pràctica de la fotografia en quant als drets dels fotògrafs i la seva relació amb els compradors, editorials i publicacions en general d’imatges fotogràfiques.

dpBestflow és una eina que es va planificar a partir de l’any 2007, per un grup d’experts de la indústria fotogràfica digital dirigits per Richard Anderson y Peter Krogh, fotògrafs autors del projecte i que, tal com varen manifestar en la presentació “volem promocionar i difondre tots els recursos existents dins la bona pràctica i conservació de la fotografia digital d’una manera fàcil i accessible per a tots els fotògrafs professionals, sigui quin sigui el seu estil o el seu nivell”.

De moment ens hem de conformar amb la pàgina en anglès. Suposem que més endavant aniran sortint versions per a d’altres llengües ja que, pel que sembla, es convertirà en una pàgina de referència per a tots els qui busquin informació sobre qualsevol aspecte de procediments i metodologia de treball en fotografia digital, i la vulgui obtenir de fonts de tota confiança i totalment actualitzada.

De fet, el projecte és tan extens que cal entrar-hi a poc a poc, hi ha una secció dedicada exclusivament a explicar com navegar per la web… A partir d’aquí ja és qüestió de pràctica i anar trobant allò que ens pugui interessar. Les entrades més directes per fer-nos una idea son les de Best Practices i Workflow . Els tutorials que vant apareixent a la web es poden veure també des de Vimeo.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.