avatar

El World Press Photo 2009 a Barcelona

Una indígena de l'Amazonas es resisteix a l'avanç de la policia estatal (Luís Vasconcelos)És el cinquè any que les fotografies guanyadores del concurs internacional de fotoperiodisme World Press Photo visiten Barcelona. Com en anteriors ocasions, el CCCB és el lloc on podem veure i esgarrifar-nos davant de la feina dels millors fotoperiodistes del món.

Cada any un jurat internacional de tretze membres escull un assortit de fotografies presentades per fotògrafs, agències i publicacions d’arreu del món. Les fotos s’organitzen en 11 categories: notícies d’actualitat, temes d’actualitat, personatges de actualitat, esports, fotos d’acció, reportatges d’esports, temes contemporanis, vida diària, retrats, naturalesa, i art i entreteniment.

Un cop triades les guanyadores de cada categoria, l’exposició viatja a 80 ciutats de 40 països, amb l’única condició que les fotos es puguin exhibir sense censura de cap mena. I en aquest moment la col·lecció de imatges, fins al 13 de desembre, extraordinàries i sovint colpidores, és a Barcelona.

No cal dir que la mostra del World Press Photo és una cita inexcusable per qualsevol aficionat o professional de la fotografia dedicat o interessat en el fotoperiodisme i la fotografia documental. I potser també caldria veure-la al menys un cop, encara que aquesta especialitat de la fotografia no sigui la que hem triat com a favorita.

World Press Photo 2009
Mostra internacional de fotoperiodisme professional
Del 11 de novembre al 13 de desembre de 2009
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB
C/ Montalegre 5 (veure mapa)
08001 Barcelona

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.