avatar

Fotografia des d’un caiac

Caiac (de la Viquipèdia)Certament, la fotografia és un art/tècnica amb gran capacitat d’adaptació a les més diverses circumstàncies. Havíem parlat ja de fotografiar des de la Lluna, de fer fotografies amb estels de roba, d’enginys per a amagar la càmera en fotografia de carrer… Avui, però, us presentem la fotografia feta des d’un caiac.

Un caiac és una embarcació de mides molt reduïdes, i amb una notable inestabilitat. Cal afegir-hi, a més la complicació que representa la mala relació dels aparells tecnològics amb l’aigua, i la necessitat que el fet de fotografiar no interfereixi amb les mesures mínimes de seguretat de l’usuari. Tot i això, es pot ja preveure que la fotografia des d’un caiac ofereix noves possibilitats: l’accés a zones inaccessibles a peu, o amb vehicles més grans, el canvi de perspectiva respecte el pla de l’aigua, l’aproximació no agressiva a espècies animals o vegetals marines o lacustres…

A la pàgina web Outdoor Eyes hem trobat unes molt interessants recomanacions per si algú té ganes de provar-ho. Traduïdes i resumides (i adaptades), us en presentem algunes:

  • Protegeix bé la càmera. La protecció depèn de la forma de remar, i del tipus de càmera i d’imatge que se n’esperi treure. Hi ha caixes i bosses estanques transparents, així com bosses estanques d’alta qualitat, però de les que cal extreure’n la càmera al fotografiar.La millor protecció, però, és saber mantenir estable el caiac sense tenir el rem a les mans…
  • Mai no et posis la corretja de la càmera al voltant del coll. Un mal gest, o un canvi en l’aigua, podria fer tombar el caiac i estrangular-te.
  • Utilitza una corretja de canell. La càmera no flota i, a més, la sorpresa podria desestabilitzar el caiac.
  • Tingues el rem lligat al caiac. Us imagineu que, un cop acabada la sessió fotogràfica, el vostre rem fos a una milla mar endins?
  • Compte amb la temperatura! Els compartiments d’un caiac són un hivernacle considerable! Val la pena tenir-ho present si hi guardem dins la càmera.
  • I la que més m’ha agradat: abans de fer la foto assegureu-vos que no hi ha esquitxos d’aigua a l’objectiu…

Si voleu saber-ne més, us deixem aquí alguns enllaços:

How To Protect Your Camera During Kayak Photography
Kayaking Photography Hints & Tips
Kayak Photography Techniques

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.