avatar

Image Swirl: un nou cercador d’imatges

Cercant imatges amb Google Image SwirlGoogle acaba de incorporar dins l’apartat experimental Google Labs, un nou complement a la llarga llista d’eines per a la recerca d’imatges a disposició de tothom. Es tracta del cercador Image Swirl, de moment en fase beta, que fa un plantejament molt innovador per la recerca d’imatges.

Amb aquesta eina no cal anar mirant el llistat de resultats i anar passant pagines fins trobar la imatge que busquem. Ara tan sols ens cal triar un concepte d’entre els 200.000 que hi ha -de moment- incorporats i a partir d’aquí s’ens obre una pantalla amb una serie de blocs de fotografies (també dibuixos, gràfiques, il·lustracions) com a proposta inicial.

Un cop cliquem sobre la imatge que d’entrada ens interessa, ens presenta una serie de diagrames circulars amb imatges similars on hi ha una nova proposta que podem anar afinant dins de nous cercles,que es mantenen en un segon pla, amb els atributs que comparteixen aquestes noves seleccions, fins a trobar allò que buscàvem.

Tot el procés de cerca i navegació és molt més fluid i visual, i el fet de poder mantenir l’accés en tot moment als resultats intermitjos, fa que poguem canviar la selecció de les imatges d’una forma molt més ràpida i efectiva. Quan triem definitivament una de les imatges, podem accedir directament al lloc web on es troba.

Es un procés molt més interactiu i senzill, en tant que combina les eines del cercador amb el nostre propi criteri a l’hora de marcar la ruta de la recerca, en diferents fases, i permet també tornar enrera i canviar la selecció anterior o el punt de partida inicial.

Redactat a partir de la nota oficial de Google, que podeu llegir aquí.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.