avatar

La mirada fotogràfica, de RTVE

Una mirada fotografica, cultural.es de RTVEEl mes d’abril, el canal cultural de RTVE Cultural.es va començar a emetre en període de proves fins que es consolidi totalment la implantació de la TDT a l’abril del 2010.

S’han emès series força interessants i la que ens ocupa, doblement, per l’interès fotogràfic. Ha estat dirigida per en  José Luís López-Linares, es titula “Una mirada fotográfica” i ara es pot veure a la web de RTVE.

Fins al moment s’han emès capítols dedicats a Ortiz Echagüe, Virgilio Vieitez i Ramón Masats, un dedicat a fotografía i vida cotidiana dels anys 60 i un altre al futur digital.

Tots son per veure, el de Masats es molt interessant, però com que tinc una debilitat especial per la figura i l’obra del Ortiz Echagüe, us demano que hi dediqueu una estoneta al capítol d’aquest destacat fotògraf. Sabreu de la seva tenacitat i el llegat fotogràfic que va deixar.

També he trobat dins d’aquest canal temàtic una entrevista feta per una estudiant de Belles Arts a Ouka Lele. Molt recomanable per a tothom, en part per la innocència amb que l’estudiant fa les preguntes. Una de les coses que li respon l’entrevistada és: “Lo primero que me enseñaron en la escuela fue a encuadrar“.

Tots els vídeos duren al voltant de mitja hora.

Un cop més, ens hem fem ressò d’una noticia publicada pels amics de BCN Photobloggers.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “La mirada fotogràfica, de RTVE”

 1. Aquí hi ha material per passar nits entranyables!
  Veient el d’en Echagüe m’ha fet recordar una relíquia, no té molt a veure amb fotografia, però es fascinant amb un toc delirant, (i acaba fent venir ganes d’anar a fer fotos de la tramuntana)
  Es una entrevista al Josep Pla de una hora feta l’any 76 quan el mon i aquest país eren una mica diferents
  http://video.google.es/videoplay?docid=5397429802588120914#

 2. En sembla un article molt interessant Pep, amb el teu permís vaig a transcriure’l per a que se’n assabentin els companys de Vinaròs.

  Salutacions!

 3. Encantat Ebe, però potser el mèrit es en molta part de BCN Photobloggers