avatar

Opacity

Opacity, fotografies de ruïnes urbanesPels volts de Tots-Sants, temps d’ànimes i de veneració de difunts, és costum tractar temes una mica tenebrosos. Per això penso que pot resultar interessant donar un tomb pel web Opacity de Tom Kirsch.

Són més de 120 galeries diferents amb fotografies d’edificis abandonats, amb una explicació molt detallada de cada lloc.

Fàbriques, criptes, manicomis, hospitals… Són alguns dels exemples que Tom Kirsch ha rescatat de l’oblit.

Llocs que en altres temps havien estat sens dubte testimonis de vivències colpidores i de moments transcendentals per a molta gent i que ara, buits i oblidats, resten al marge de la societat, com si abandonant -los poguessin esborrar-se els records i les situacions viscudes en aquests edificis.

I si no en teniu prou amb les fotos d’aquest web, també podeu visitar les altres pàgines que hi té referenciades.

Només un progrés mal entès i el balafiament de què és capaç la nostra societat occidental, pot haver fet possible l’existència d’aquests monuments a la desmemoria.

La part positiva: els aficionats a la fotografia disposem d’uns escenaris immillorables per aconseguir imatges ben interessants, sense que ningú no ens destorbi.

I ja ho sabeu:

Per Tots-Sants castanyes
i cargols amb banyes.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Opacity”

  1. … i si encara no en tens prou, al grup abandoned de flickr hi pots trobar més de 250.000 fotos (250.000!!!) de llocs abandonats.
    En aquest mapa hi trobaràs una petita selecció de les fotos més interesting.