avatar

El millor del 2009

Obama i BushEl 2009 arriba a la seva fi i, com sempre per aquestes dates, les recopilacions del millor de l’any surten per tot arreu: les notícies més destacades de l’any, les catàstrofes naturals més devastadores, les defuncions més plorades, l’esdeveniment esportiu de l’any, inundacions, terratrèmols, eclipsis…

Molts mitjans de comunicació i agències han fet el seu recull, alguns d’ells dividits ens diferents parts. L’any ha donat molt de sí i són moltes les imatges dels esdeveniments més importants.

Per bé que moltes d’aquestes galeries són de mitjans nordamericans i el seu contingut està força centrat en fets destacables dins les seves fronteres, la majoria de fotografies fan referència a fets que han captat l’atenció internacional. Malauradament en la majoria de casos hem de parlar de conflictes bèl·lics, desastres climàtics, incendis devastadors, terratrèmols. Poques són les notícies alegres que omplen aquests reculls. Només destacats èxits esportius, algun canvi de govern o lliurament de premis.

Celebració a la XinaCom veureu, aquest any la convidada especial es diu H1N1 però tothom li diu Grip A, que vol treure del primer lloc a un carismàtic president de raça negra i premi Nobel, que compartia protagonisme amb el rei del pop, també negre de naixement.

Afganistan, Irak i Gaza continuen un altre any ocupant portades de diaris, tot i que també hi han aparegut altres països com Hondures o Iran, tots per problemes amb llur president.

La grip novaDos mil nou ha tornat a tenir un eclipsi total de sol, dos terratrèmols destacats (a Itàlia i a Sumatra), dos avions que han caigut a l’aigua, un incendi devastador a Austràlia (i un altre, per variar, a California), sis títols d’un equip de futbol brillant, vint anys de la caiguda del mur de Berlín i, entre moltes altres coses que podreu veure a continuació, una crisi omnipresent.

D’altra banda, a Flickr han creat un grup, Your Best Shot 2009, on publicar les nostres millors fotografies de l’any. D’entre aquestes en fan diverses col·leccions de temàtiques específiques, com les quatre estacions, punt de fuga, al carrer, sota el carrer, blanc i negre, gatets… i també les nostres pitjors fotos del 2009.

Esperem que gaudiu d’aquest enèsim resum de l’any que ara acaba.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “El millor del 2009”

  1. molt bon anys amics espaifotografiencs!!! una abraçada a tots i, molt especialment, a aquells que, com a formiguetes, esteu cada dia al darrera d’aquesta web fent possible una comunitat envejable i que tant ens aporta a tots los que estimem la fotografia!!

    bon any a tots!

  2. Una forta abraçada a tots! Molt Bon Any!