avatar

Fotografía y fotollibres 1846-2005

Recollim una noticia dels amics de BCN Photobloggers. M’ha semblat curiosa, tot i que no en sé res del que s’hi cou en aquest mon de les subhastes, però potser es precisament per això.

Guardes d'assalt al carrer Diputació, Agustí CentellesAvui dimecres dia 16 es celebra a la casa de subhastes Soler i Llach una subhasta fotogràfica, en diuen Fotografía y fotollibres 1846-2005 i està composada per 314 lots. Des de dilluns però, es poden veure les fotografies al C/Beethoven, 13 de Barcelona o també es poden consultar des de la seva web.

Hi ha dos grans apartats, les fotografies i els fotollibres. Entre les fotografies n’hi podem trobar del segle XIX, del XX i contemporànies.

S’hi poden trobar imatges de August F. Oppenheim, qui va viatjar per les Espanyes al 1852 o les de Robert P. Napper d’Andalusia. El segle XX  està representat en part per alguns dels pictorialistes com Joan Vilatobà, José Ortiz Echagüe, o Joaquim Plá Janini, després trobarem també imatges de Pere Català Pic, Josef Sudek i Antoni Arissa. La Guerra Civil també hi surt representada per Agustí Centelles i Robert Capa, entre d’altres. Algunes dels clàssics  Robert Doisneau, Ramón Masats, Xavier Miserachs, Colita, Eduard Boubat, Gabriel Cuallado i contemporanis com Joan Fontcuberta i Humberto Rivas, entre d’altres.

De  fotollibres també n’hi podem trobar a part de molts altres, d’en Francesc Català Roca, en Xavier Miserachs, o en Joan Colom.

La imatge que reproduïm es de l’Agustí Centelles i es diu Guardes d’assalt al carrer Diputació. És una de les còpies d’una de les 10 fotografies d’aquest autor, tan anomenat darrerament, que es poden trobar a la subhasta i arreu, doncs no n’hi ha cap més a la venda.

Es una llàstima que es faci demà, si s’arriba a fer el 23, potser seria una bona excusa per a gastar-se una part del que ens espera, ja sabeu…

A Soler y Llach accepten fotografies i llibres de fotografia per a la subhasta del maig de 2010. Podeu contactar a info@soleryllach.com o be trucar al 93 201 87 33.

Dimecres 16 de decembre de 2009 a les 19:00 h
Soler y Llach
C/ Beethoven, 13, 08021 Barcelona (mapa)
Entrada gratuïta

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.