avatar

Guanyadors del National Geographic International Contest 2009

National Geographic Contest 2009, NaturaJa es coneixen les fotografies guanyadores del concurs internacional de fotografia de la National Geographic.

El jurat, format per diversos fotògrafs de la revista i un dels editors, ha tingut una feina molt difícil per a seleccionar les millors obres entre les més de dues-centes mil presentades. El concurs tenia tres categories (natura, persones i llocs) i hi podien participar tant fotògrafs professionals com amateurs.

En la categoria de natura, el guanyador ha estat William Goodwin, amb una foto realitzada a les aigües del Carib, a 23m de profunditat, en la qual es veu una gamba dins d’una de les ramificacions d’una esponja. Els membres del jurat han destacat la composició espiral que rodeja l’animal i els colors que submergeixen qui observa la foto en aquest món subaquàtic.

National Geographic Contest 2009, GentDebra Jansen ha estat la vencedora en la categoria de gent, amb una imatge d’una senyora de 97 anys esperant el bus. El jurat ha valorat el moment captat per la fotògrafa, una escena tan habitual com desapercebuda.

La fotografia del volcà Licancabur (a la serralada dels Andes, entre Xile i Bolívia) del portuguès Hugo Machado ha estat la seleccionada a l’apartat de llocs. Un núvol fa d’aixopluc del con volcànic i amb l’ombra projectada en defineix la forma. Segons el jurat, el núvol té tanta força com el volcà, però la geologia i la meteorologia semblen forces lleugeres en la imatge.

National Geographic Contest 2009, LlocsEls guanyadors veuran com les seves imatges il·lustren una de les properes edicions de la revista, per si no fos poc l’honor de ser els autors d’unes fotografies que han captivat un jurat tan exigent.

Podeu fer un cop d’ull a les imatges guanyadores i les mencions especials d’aquesta edició i de les anteriors.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.