avatar

No és la Grossa, però sí que és ben grossa!

Panoràmica de Dresden de 26Gpx de resolució

Un dels avantatges evidents de la tecnologia digital aplicada a la fotografia és que fa possible obtenir imatges que anys enrere ni es podien imaginar, sovint inclús de manera relativament senzilla i a l’abast inclús dels aficionats com nosaltres.

Les panoràmiques de grans dimensions i les fotografies de resolucions impossibles són dos casos ben clars. Fins a la incorporació de les càmeres digitals a l’arsenal dels aficionats i abans de l’aparició de programes de tractament idonis de cost molt baix -o inclús gratuïts-, la creació d’aquesta mena d’imatges altament tècniques estava reservada als professionals millor equipats, tant en material com en experiència.

La cosa ja no és així, i gairebé qualsevol pot fer fotografies panoràmiques o d’altíssima resolució amb ben poc esforç, si ens ho mirem en termes relatius.

De totes maneres, cada cop el llistó puja una mica més. I en el cap de les fotografies panoràmiques de resolucions astronòmiques el nivell és ara força alt. Tan alt com 26 Gigapíxels, distribuïts en una imatge panoràmica de 297.500×87.500 píxels.

Aquesta mastodòntica fotografia és el resultat d’assemblar 1.655 fotos fetes des de l’edifici Haus der Presse de Dresden amb una càmera Canon EOS 5D Mark II amb un tele de 400mm. Més de 100GB per processar!

El resultat és una vista gegant i de detall aclaparador d’aquesta ciutat de l’Est d’Alemanya. Val la pena passejar-s’hi gaudint d’un nivell de detall absolutament extraordinari.

A continuació podeu veure un breu vídeo on es mostra el procés de realització d’aquesta imatge descomunal.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

La cosa no acaba aquí, però. Aquesta pot ser la panoràmica lineal més gran, però encara us podem mostrar la que sembla que es pot atribuir el mèrit de ser la panoràmica esfèrica de més resolució feta fins ara, amb uns gens menyspreables 18 Gigapíxels.

Uns pintors repassen una façana a PragaAquest altre monstruositat fotogràfica és una vista de Praga des de la torre de televisió amb tal qualitat i profusió de detall que resulta un plaer explorar pam a pam buscant petites sorpreses i detalls inadvertits.

De fet, al voltant d’aquestes sorpreses i detalls hi gira un concurs dotat amb 1.000$. És una mena de cerca del tresor, que hem de descobrir seguint les pistes (10 per dia) que es publiquen a la mateixa web des del 21 de desembre. Probablement ja hem fet tard però, amb tresor o sense, val la pena dedicar una estona a fer un vol virtual per Praga.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.