avatar

Panoràmiques de quan Barcelona era en blanc i negre

Portada del llibre "Barcelona panoràmica"Una fotografia de les quatre primeres torres de la Sagrada Família a mig construir és una imatge que captiva amb molta força, ja que ens retorna a una Barcelona antiga que ens és desconeguda, però que podem identificar amb certa facilitat. Si aquesta fotografia, però, no només ens mostra l’edifici de Gaudí, sinó que ens el contextualitza envoltat de fàbriques i de camps, on els edificis són la nota dissonant del paisatge, i en el qual el pinacle de l’hospital de Sant Pau és un element llunyà, situat ja en el que és la falda d’una verda muntanya, la sorpresa és majúscula!

Aquesta és potser la gràcia del llibre que us presentem avui: Barcelona panoràmica. Editat per Efadós, i comentat pel gran coneixedor de Barcelona que és Lluís Permanyer, aquest volum que fa poc ha arribat a les llibreries és una petita joia. L’autor de les fotos, ja d’entrada, cal dir que és Àngel Toldrà Viazo, un vell conegut dels fòrums, com bé sabeu. Per si això no fos poc, cal també afegir-hi la cura que l’editorial ha dedicat a l’obra, on 90 imatges panoràmiques, preses entre els anys 1905 i 1930, es mostren amb una qualitat d’impremta magnífica i amb un format genys menyspreable: 85cm d’amplada (evidentment, plegades).

L’única pega que hi hem trobat és que no hi ha cap mena d’explicació tècnica sobre els mètodes emprats per ATV per a executar-les. És una pena, ja que certament és l’únic que hi manca per a sortir absolutament rodó.

Si voleu fer-ne un tastet, aquí podeu veure’n un vídeo promocional. I, si encara sou a temps d’escriure la carta als Reis Mags, no us en penedireu!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.