avatar

Scott Schuman, The Sartorialist

The Sartorialist de Scott Schuman, foto per Christopher Peterson.El Scott Schuman es va passar més de 15 anys com agent de vendes i màrqueting d’altes col·leccions de roba de dona per a Valentino, Helmut Lang o Jean-Paul Gaultier, fins que finalment va obrir una sala pròpia on exposava col·leccions de dissenyadors joves.

Cansat de la industria de la moda va tractar de buscar un altre camí, centrant-se en la fotografia com a font d’inspiració a la manera d’altres dissenyadors. Va voler desvincular-se de les seves imposicions i va intentar copsar el que porta la gent real, la gent del carrer.

Al principi va engegar un bloc per a compartir fotografies de la gent que trobava pels carres de Nova York, amb un look particular i que considerava elegant. La gent el va anar seguint per inspirar-se en el que portaven altres i així crear el seu propi estil, tot això va anar creixent i les principals firmes i revistes dels sector ara se’l rifen i el conviden arreu a fer presentacions i a fotografiar gent de diferents ciutats del mon, un fet que ja s’anomena Street Style.

Fa poc més de cinc anys que va crear aquest bloc. Es diu The Sartorialist i ja s’ha convertit en un dels 100 blocs més visitats i influents del món i en particular, de la moda, rebent més de 100.000 visites diàries.

Tot just aquests dies està a Barcelona, presentant el llibre del mateix nom i amb les pròpies imatges del seu bloc i ja hi ha qui la qualificat com “La Bíblia del carrer”.

La fotografia en aquest cas a estat el vehicle que ha permès a l’Scott Schuman arribar a on pretenia.  Tota aquesta fama però, entra en contradicció amb l’objectiu primari i ell mateix, allunyant-se de les influencies dels creadors de moda, acaba creant tendències sobre aquesta.

Malgrat aquesta reflexió, visiteu The Sartorialist, val la pena fer-li una ullada.


 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Scott Schuman, The Sartorialist”

  1. Està clar que aquest home va néixer per la moda, li agradi o no.