avatar

The Photographer’s Ephemeris

Segons la Wiquipedia, a part d’altres accepcions, la efemèrides es una taula de valors que dona les posicions dels objectes astronòmics del cel en un moment determinat.

The Photographer’s EphemerisSota aquest curiós títol anglès s’hi amaga una aplicació dedicada al fotògrafs de paisatges.

The Photographer’s Ephemeris ens permet determinar des d’on surt i per on es posa el Sol, la posició i angle de la Lluna des d’un lloc determinat.

Si sou dels que us agrada planificar una sortida, imaginar-vos des d’on fareu les fotografies i la llum que hi haurà, amb aquest programa us serà molt senzill. Una de les aplicacions podria ser la de saber des d’on podríem fotografiar Montserrat amb el Sol o la Lluna al darrera, per exemple.

Només heu de introduir la vostra localització i la data a la que fareu la sortida i el programa us mostrarà la línies del Sol i la Lluna, les hores de sortida i posta, i els angles i les fases. Te a més una calculadora de l’hora màgica, aquell terme tan difús, però que està tan de moda.

Amb el Google Maps us podeu acostar i allunyar  i veure així altres detalls que encara no sabeu i també mantenir un llistat de localitzacions per així saber en tot moment quines condicions tindríem.

El programa es gratuït i requereix tenir instal·lat l’Adobe Air.

Des d’aquí us el podeu baixar: The Photographer’s Ephemeris

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “The Photographer’s Ephemeris”

 1. Que noticia més curiosa. Em sembla increïble que hi hagi gent a qui se li acudeixi fer aquestes interessants utilitats. Serà veritat la dita de que “tot està inventat”!
  Ahh! La galeria d’aquest Stephen Trainor té algunas fotos molt maques.

 2. Tinc el programa a casa desde fa un temps i és fantàstic. Pots preveu-re, p.e. que avui, a les 17.26, la lluna plena s’aixecarà sobre un punt determinat de l’horitzó de Barcelona, just quan el sol ja s’ha post. Sols faltaria que ens digués si estarà núbol o clar.

 3. Sembla molt interessant el programa. Jo, per saber hores de sol i lluna,
  utilitzo aquest programa lliure per pocket pc:
  ephemeris. El podeu descarregar a:
  http://home.comcast.net/~jonsachs/

  Saps les hores que surt i es pon el sol i la lluna en la posició del món que
  vulguis

 4. l’acabo de descarregar i també instal.lar. Quina bona eina per als que no controlem les dades!

 5. Impressionant l’aplicació, gran descobriment. Però la meva pregunta és: existeix alguna versió amb espanyol? Ja no vull ni preguntar si existeix en català, perque no em vull enfadar quan em diguin que no! Salut, sol i lluna.