Abril de 2009

avatar

Fotos mogudes? La culpa és del trípode!

Pot semblar difícil de creure, però la conclusió a la que han arribat un grup de científics japonesos de Nishi Lab i Tani Elechtronics és que no ens podem refiar de l’estabilitat del nostre trípode si pesa menys de 1,5Kg. De les probes i experiments que han fet, han vist que els trípodes massa lleugers contribueixen a malmetre l’estabilitat de la càmera i multipliquen les vibracions provocades pel mirall, en el cas de les rèflex.

Per fer les mesures, els científics japonesos han desenvolupat un instrument que mesura les vibracions de la càmera i del trípode com una unitat. Després de experimentar amb diverses configuracions de càmeres i trípodes, han vist que l’us d’un trípode massa feble o lleuger pot reduir la resolució efectiva de la nostra rèflex digital en un 75% o més, degut a la multiplicació de les … 

llegir més →

avatar

Ronny Ritschel, paisatges urbans i arquitectura

M’han agradat les fotografies d’en Ronnny Ritschel, eminentment arquitectura i paisatge urbà, minimalistes i ben executades, en un blanc i negre excel·lent. No se si havíem recomanat mai cap fotògraf que seguís aquesta línia, però en tot cas avui en tenim el remei.

No en sé a penes res més, només que viu a Paris i pel que es veu no te massa currículum. Potser el més destacat és que va guanyar un premi amb aquesta fotografia, el tema del concurs era “La meva ciutat, el meu barri val més que una postal” i a mi em recorda alguna cosa que cal enllestir.

A la seva web, molt nova doncs fa molt pocs dies que està penjada, en trobareu una bona mostra de les seves imatges.
… 

llegir més →

avatar

Girona Temps de Flors 2009

Com cada any els aficionats a les flors i a la fotografia tenen una cita ineludible a Girona. El Girona Temps de Flors 2009. Com molt sabeu aquesta macroexposició omple de colors i olors els carrers i edificis de Girona, enguany la cita és entre el 9 i el 17 de maig.

Uns dels projectes que es va consolidant al voltant de tot aquesta cita, és el que ens convida a conèixer el amic i company Pere Aurich, que  hi participa directament.

És un projecte obert a la participació de tots els aficionats a la fotografia que visitin l’exposició i que tinguin ganes de compartir les seves fotografies del Temps de Flors i veure’n d’altres.

També es sortejarà entre tots els participants una nit d’hotel, gentilesa de l’Hotel Llegendes de Girona.

A causa del gran nombre d’exposicions repartides per tota la ciutat, oferim un … 

llegir més →

avatar

Similar Images, de Google

Recentment varem llegir a Vilaweb que Google està provant noves eines de cerca, una de les quals introdueix el reconeixement d’imatges a la cerca de fotografies i és capaç de mostrar imatges semblants a les triades per l’usuari.

Tal com s’explicava en l’anunci

Si cerqueu ‘jaguar’, per exemple, Similar Images us oferirà una pàgina de resultats amb fotografies dels cotxes de la marca Jaguar i de l’animal del mateix nom.  Però si cliqueu a l’enllaç ‘similar images’ de sota d’una de les fotografies del felí, obtindreu una pàgina de resultats en què només hi haurà fotografies de l’animal.  Mentre que Google Images cerca fotografies que etiquetades per la paraula que trieu, Similar Images cerca imatges visualment semblants a les que trieu

La qual cosa no deixa de ser un element força innovador i per altra banda interessant. … 

llegir més →

avatar

Dan Vojtech: fotografia i esports extrems

En Dan Voijtech és un cas ben clar d’aquella màxima que diu: “si vols fer bones fotos, fotografia allò que t’apassiona”. I és clar, com que a ell el que li agrada són el esports extrems, doncs va decidir combinar aquesta passió amb l’afició a la fotografia.

Pel que explica, els seus començaments són ben tradicionals i bàsics: fa vuit anys va començar a fer fotos amb la vella Zenith-E del seu pare. I així va estar un parell d’anys fent fotografia sobre tot en blanc i negre. Posteriorment, va passar a una Praktica MTL i després a una Nikon F90.

El moment decisiu va arribar, segons ell, quan va iniciar els estudis de fotografia publicitària a la Universitat Thomas Bata. Aviat va començar a col·laborar  amb una revista del món dels esports extrems, Board and Dirtbiker. Llavors va canviar les … 

llegir més →

avatar

Magatzem digital universal

Coincidint amb el dia del llibre, la setmana passada, la UNESCO va inaugurar oficialment la Biblioteca Digital Mundial (BDM) a la xarxa. Aquest projecte es va iniciar l’any 2005 a partir de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units i reuneix milers d’arxius digitalitzats que s’han anat incorporant des de diferents països i institucions amb la intenció d’aglutinar a finals de 2009 tots els continguts possibles (mapes, llibres, fotografies, documents, filmacions…) d’uns 60 països i de les biblioteques més importants del món.

La portada de la web (imatge que il·lustra la noticia) és un “mapa mundi” dividit en grans àrees geogràfiques on es classifiquen tots els continguts. A partir d’un cursor amb la línia temporal podem determinar la època que ens interessa i, a partir d’aquí començar la recerca segons lloc (continent i país), temàtica, format, institució i arribar al … 

llegir més →

avatar

Primeres imatges del Pinhole day 2009

Divendres us dèiem que ahir dia 25 seria el dia mundial de la fotografia estenopèica. Doncs bé, qui n’hagi fet alguna ha de saber que pot enviar les imatges a la galeria que s’ha fet per celebrar aquest dia.

A la Worldwide Pinhole Photography Day ja hi podeu trobar imatges de l’edició de 2009. I aquí podeu veure les de l’any passat: Día Mundial de la Cámara Estenopèica 2008

La fotografia que il·lustra la noticia és una d’aquestes primeres imatges i és de N. Smith de Melbourne, Austràlia

Tret d’una noticia de Microsiervos


llegir més →

avatar

What The Duck 343

llegir més →

avatar

La fotografia de Julie Rey

Les rutes de navegació a internet són extenses i aleatòries,  i a vegades et porten a ports molt interessants.  No fa pas massa, vaig trobar-me d’aquesta manera amb la web d’una fotògrafa que no coneixia i l’obra de la qual em va agradar molt.  És el treball de la Julie Rey, una fotògrafa francesa de Bordeaux que domina amb contundència el retrat, el paisatge, el macro… Sembla que les seves limitacions creatives són més aviat petites.

Us recomano que visiteu la seva galeria (també el seu blog, si voleu estar al dia), i que ho feu en algun moment que hagueu aconseguit trobar la calma suficient al vostre voltant, perquè és d’aquelles amb les quals val la pena parar un moment, asseure’s i mirar amb tranquil·litat.  No hi trobareu HDR ni tractaments estridents, però sí molts de punts de vista creatius, i … 

llegir més →

avatar

50 tutorials imprescindibles

50 útils tutorials que ens ajudaran a entendre i saber executar sense masses complicacions 12 diferents tècniques fotogràfiques.

Explicacions o enllaços directes a com poder fer d’una manera fàcil fotografia d’alta velocitat, tilt&shift, pas a blanc i negre, desenfoc de moviment, fotografiar fum, macro, HDR, panoràmiques, infrarojos, fotografia nocturna, processament de RAWs i més.

Tot un recull de tècniques que agradaran sobretot als més curiosos i inquiets d’EF, potser val la pena guardar-la com adreça d’interès doncs sempre va be tenir-los a mà aquests reculls.

Evidentment està en anglès.

Un cop més ho hem d’agrair als de Smashingmagazine.


llegir més →

Pàgines 12345