avatar

Aquest any vull que els Reis em portin… Un gerro!

Ceramic camera, by Steve IrvineL’evolució dels instruments fotogràfics no s’ha limitat tan sols als seus aspectes tècnics, sinó que, indubtablement, ha anat incorporant elements de disseny estètic en els aparells. Aquestes millores, malgrat que no sempre afecten la pràctica fotogràfica (ep, a voltes sí, especialment pel que fa a l’ergonomia i la usabilitat) són ja elements imprescindibles en qualsevol nou producte que surti al mercat, i no podem amagar que, per a moltes persones, acaben pesant molt més que les seves pròpies característiques tècniques.

Tot i això, i deixant de banda l’ús decoratiu que poden tenir les càmeres antigues, el que no és tan usual és que una càmera pugui ser, en sí mateixa, un objecte d’art, capaç de lluir fins i tot en el saló més victorià que ens puguem imaginar. Això era així… Fins ara.

I és que Steve Irvine, ceramista i fotògraf canadenc, que fins ara mirava de mantenir a ratlla l’estricta frontera entre les seves dues grans aficions, no ha pogut resistir a la imperant temptació, i ha acabat construint els que tots ja us podeu imaginar: una col·lecció de càmeres fotogràfiques de ceràmica.

Aquestes càmeres, que podeu veure a la seva web, són uns models curiosíssims de càmeres estenopèiques. Tota l’estructura és de terrissa, excepte la planxa on se situa l’estenop, que és metàl·lica. L’exterior és deliciosament decorat amb vidriat i esmalt, amb un estil creatiu i modern, alhora que sense estridències.

Amb aquestes càmeres, s’ha acabat el problema d’espai: on deso la càmera? A sobre l’escriptori, de centre de taula, a la prestatgeria… A més, es pot deixar en exposició i ningú no s’adonarà que està sent fotografiat. Ara bé, que la gent no es mogui gaire, eh!

I si algú vol fer-se la seva, el senyor Irvine també n’ofereix un tutorial.

(Ho hem llegit a Microsiervos)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.