avatar

Fotografia i creativitat (II)

Fa uns dies, es va publicar un article on es parlava de consells per incrementar la nostra creativitat. De fet podia sobtar ja que no només ens referíem al camp fotogràfic, sinó que podíem aplicar-ho a qualsevol camp artístic o no, i fins i tot a la nostra vida privada. Parlàvem en un dels punts del que eren els mapes mentals (mind maps) com a eina per a fer aparèixer la nostra banda mes imaginativa. Aquí en teniu un exemple ben fotogràfic.

Bombeta de flashAquest segon apunt va també en la mateixa línia, la d’estimular la nostra disposició a trobar noves solucions, el que ens porta altre cop a pensar no només en el camp fotogràfic.

A poc que remenem buscant mètodes per saber com fer-ho, ens trobarem amb el que s’anomena el Pensament Lateral.  Aquesta és una tècnica molt utilitzada actualment, desenvolupada pel Dr. Edward De Bono. Es tracta de produir idees que estiguin fora del nostre patró de pensament habitual, el que podríem dir-ne lògic o vertical.

La tècnica es basa en introduir-nos el que ell anomena “provocacions” per tal de sortir-nos d’aquest patró de pensament natural i generar noves idees en base al problema, però estimulades per aquestes provocacions.

Que com es fa per aplicar això a la fotografia? Doncs és el mateix que us dèiem en el primer article, investigant, dubtant, qüestionant… Això és només una altra provocació perquè continueu llegint sobre el tema. De ben segur que trobareu molta bibliografia al respecte. Aquí en teniu un exemple. O si voleu anar directament al gra, aquest es un bon resum del llibre El Pensamiento Lateral de l’Edward de Bono (el podeu baixar com a pdf).

Esperem que aquesta proposta serveixi perquè més d’un s’interessi sobre el tema i trobi la inspiració perduda o si més no algun mètode per a descobrir que tots podem ser creatius si ho intentem. Això si, el proper i últim escrit ja tractarà el tema des de la vessant més fotogràfica.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Fotografia i creativitat (II)”

  1. …pensament lateral, crucial, demencial, total, seqüencial, horitzontal, vertical, tangencial, brutal, abismal, animal, …total igual!!! El meu cap, una vegada posat a imaginar, no para a donar resultats. – Si el article ha de fer boca pel taller de la creativitat…doncs jo ja l’estic esperant en candeletes. Idees no em falten, el que em falta es temps de realitzar-les.- On està la llista de les preinscripcions?