avatar

McCullin i les seves fotografies perdudes

Don McCullin és un fotògraf reconegut per les seves imatges de la guerra i sobretot pels retrats de les víctimes d’aquestes, de ben segur que haureu vist moltes de les seves fotografies.

Doncs be, a la seva joventut va viatjar al Berlín dels seixanta. Era el Berlín de la Guerra freda, el Berlín dividit per aquell mur implacable, dels carrers plens de filats, de tancs, de soldats i de la por. McCullin el va fotografiar, però aquelles imatges que va fer aleshores es varen perdre i varen quedar a l’oblit

Aquelles imatges havien quedat amagades als arxius del The Sunday Times Magazine, en el que McCullin va treballar. Fa cinc anys, quan es varen digitalitzar tots els arxius fotogràfics, algú les va trobar. Avui, gairebé 50 anys després se n’ha fet una exposició i 150 d’aquestes imatges ens mostren el Berlín de l’època.

Les fotografies s’exhibeixen a la Galería C/O de Berlín, fins al proper 28 de febrer, a l’ exposició retrospectiva del fotògraf británic The Impossible Peace.

Després d’Alemanya McCullin es va traslladar a Xipre, on amb una de les seves imatges va guanyar el World Press Photo l’any 1964.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.