avatar

DXO Mark, per saber que tenim a les mans

DxOMark

Últimament hi ha hagut preguntes al fòrum en referència a quina càmera comprar. Generalment les respostes a aquestes preguntes venen condicionades per la nostra decisió anterior, per si estem contents amb ella, per si ens agrada tal marca…

Evidentment aquestes respostes no deixen de ser subjectives i poc parametritzables, però si volem tindre dades més objectives, a la web tenim varies eines que ens poden guiar en el camí o també ens poden servir per fer-nos una idea de la qualitat del material que ja tenim.

Una d’elles pot ser la pàgina DXO Mark, on hi trobarem tot un conjunt de paràmetres de qualitat i rendiment d’un bon grapat de càmeres. El primer d’aquests paràmetres es un index que apliquen a la qualitat del sensor, fet únicament en base als RAWS que genera la càmera. Una pàgina molt complerta i amb molta informació, per exemple a la secció Insights hi trobarem una serie de documents, assajos i estudis sobre diferents temes, que us poden ser d’interès.

A vegades pot ser tota una alegria i de vegades una decepció poder comparar dos o tres diferents models de càmera i veure’n els resultats, però estic segur que encara que el preu sigui finalment un dels factors que hi juguen i no podem obviar a l’hora de comprar, passareu una bona estona comparant i potser somiant.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.