avatar

EFemèrides

Avui estrenem una nova sèrie d’articles que, sota la categoria d’EFemèrides, pretén repassar allò que va ser notícia temps enrere. EF és encara un lloc jove, però genera una gran quantitat de notícies i articles. Des d’aquesta secció repassarem setmanalment allò que va ser portada d’espaifotografic l’any anterior i, en ocasions, fins i tot abans.

Des d’avui i cada dissabte al matí, acabarem la setmana recordant de què parlàvem un any enrere. Així doncs, desplacem el nostre amic l’ànec als dilluns per a fer també la tornada a la feina una mica més amena.

Som-hi. Comencem amb el més destacat de finals de gener de 2009:

  • La volta al món del Jordi i l’Anna. El 29 de gener de 2009 estrenàvem també una secció en què el Jordi Corominas i l’Anna Jubero ens havien d’anar ensenyant les fotografies que feien en el seu viatge al voltant del planeta.
  • Com il·luminar per retrat. En aquest article us parlàvem d’una web amb tot d’articles sobre la il·luminació en retrats, i d’una eina interactiva per fer proves.
  • Les formes de la neu. Fa un any comentàvem que fa un segle Wilson Bentley va fotografiar milers d’estrelles de neu totes diferents.
  • I vam citar dos fotògrafs més: Vee Speers i Chase Jarvis.
  • Les més resistents d’Olympus. Fa un any parlàvem de dues càmeres Olympus de la sèrie µTough, que no per ser compactes cal que vagis a per l’escombra i el recollidor si et cauen a terra.
  • Adobe Lightroom aviat en castellà. La versió 2.3 de Lightroom era a punt de sortir i, després d’un temps que només era en anglès, la gent d’Adobe havia decidit traduir-lo a diferents idiomes, entre els quals el castellà.
  • Taller d’Adobe Lightroom. Fa cosa d’un any a EF organitzàvem un taller per aprendre a fer anar el Ligthroom, a càrrec de Víctor Prieto.

El glaciar Perito Moreno, per Jordi Corominas

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “EFemèrides”

  1. Una interessant iniciativa. Sempre és bo mirar enrere per saber des d’on venim. Gràcies a la informació de fa un any hem tornat a recordar les aventures de Jordi i Anna.