avatar

“En el umbral”, exposició de Paco Elvira

Enfermedad producida por el aceite de colza (Extremadura 1981), Paco ElviraPaco Elvira, una de les figures destacades del fotoperiodisme a Espanya, inaugura el proper 20 de gener l’exposició “En el umbral” en el centre IDEP de Barcelona. Es tracta d’un ampli registre fotogràfic de la vida a España durant el periode de la transició democràtica, a principis dels anys 70.

Publicant a revistes com Primera Plana, dirigida per Vàzquez Montalban, el Interviú de la primera època i a traves de l’agència Cover, Elvira va documentar amb la seva càmera la quotidianitat de les zones rurals i l’extraradi d’algunes capitals.

L’exposició ens mostra moments de la vida dels miners asturians, catalans i extremenys, els aturats a casa nostra i a Andalucia, les miraculoses aparicions a Sant Vicent dels Horts i Palmar de Troya els pobles oblidats de la Serranía de Ronda i Teruel, els afectats per la colza a Extremadura, la reconversió dels forns metal·lúrgics de Sagunt, la repressió a les universitats, les manifestacions pel nostre Estatut d’Autonomia, el primer Onze de Setembre celebrat a Sant Boi, l’extrema dreta, l’atracament al Banco Central de Barcelona, les eleccions del 82… Tot plegat forma un dibuix general molt acurat i rigorós del que va ser un temps de canvi i convulsió social i política.

Podeu visitar l’exposició al IDEP, a partir del proper 20 de gener.

En el umbral, de Paco Elvira
IDEP
Av. Diagonal 401, 08008 Barcelona (veure mapa)
Del 20 de gener (inauguració a les 19h) al 20 de febrer de 2010

Llegit a barcelonaphotobloggers.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a ““En el umbral”, exposició de Paco Elvira”

  1. Imagino que ha de ser una exposició molt interessant, però aquesta vegada no puc anar a la inauguració!

  2. Una expo altament recomanable per tots els que gaudeixen amb el fotoperiodisme de qualitat.