avatar

Patrick Bailly-Maître-Grand al IEFC

De la serie Les testaments du vitrier, Patrick Bailly-Maître-GrandDarrerament potser fa la impressió que no ens estem cuidant prou de la vessant més creativa, experimental i artística de la fotografia. Més enllà dels programes d’edició d’imatges, les noves càmeres i accessoris, en definitiva tot allò que és purament material i es pot adquirir amb diners, hi ha l’esfera de lo intangible. Aquest món immaterial és el que de veritat costa de conquerir. És el món de la creació i l’expressió, el que contempla la fotografia com el que en realitat és: un conjunt de tècniques i procediments que es poden fer servir per construir obres d’art. Res més que un mitjà, de cap manera la finalitat en sí mateixa.

És en relació amb aquestes reflexions que ens volem fer ressò d’una noticia publicada a Barcelonaphotobloggers. Es tracta de la presència de Patrick Bailly-Maître-Grand, físic, pintor i fotògraf, considerat un dels més importants daguerrotipistes de l’actualitat. Patrick Bailly-Maître-Grand  impartirà la setmana del 8 al 12 de febrer de 2010 un taller que porta per títol “Fotografia o infografia?” a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

L’obra d’en Patrick és un reflex de la trajectòria per les seves tres especialitats. Les seves fotografies combinen el rigor científic, tecnològic i una estètica poètica traduïda amb humor. Es caracteritzen per una imaginació juganera, associada a tecnologies complexes, com el daguerrotip, la perifotografia, la estrobofotografia, els viratges, els monotips directes, i altres invencions. Per ell, la fotografia és un mitjà de mirar el món i donar-li un sentit provisional.

Patrick Bailly-Maître-Grand ha exposat al voltant del món i les seves obres formen part de col·leccions en els museus més prestigiosos, com el MoMA de Nova York, el Centre Pompidou de París, el Museu d’Art Modern i Contemporani d’Estrasburg, entre molts d’altres.

Trobareu tots els detalls i la informació detallada sobre el taller amb Patrick Bailly-Maître-Grand en aquest enllaç.

Noticia original a Barcelonaphotobloggers.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.