avatar

TWAN, el món de nit

TWAN (El món de nit) és un projecte de l’organització Astrònoms sense Fronteres. El projecte va començar a finals del 2007 amb la creació de la pàgina web, i amb la posterior selecció de fotografies per crear una base de dades d’imatges amb el cel de nit com a gran protagonista. Fotografies i seqüències timelapse dels llocs més bells i històrics del món, amb el teló de fons nocturn d’estrelles, planetes i tota mena d’esdeveniments celestes.

Al cel les fronteres s’esvaeixen i les diferències polítiques i culturals es tornen irrellevants. Així, el cel, per sobre de monuments i símbols de les diferents nacions i regions, serveix per crear un pont de comprensió i d’amistat.

El projecte TWAN vol ser doncs un pont entre l’art, les humanitats i la ciència. Per això reunix fotògrafs, astrònoms i organitzacions de tot el món en un equip internacional que organitza també exposicions, seminaris, etc. arreu del planeta. Els que participen en el projecte entenen la humanitat com una família que viu junta en un mateix planeta enmig del vast oceà de l’Univers. Aquesta perspectiva global és la que els motiva a treballar per un món millor, per un planeta més pacífic per a tots els habitants del món.

La UNESCO i la Unió Astronòmica Internacional (UAI) van designar TWAN com un projecte especial de l’Any Internacional de l’Astronomia 2009, que s’acaba de cloure.

Un bon exemple d’aquest projecte és la foto de J.C. Casado que acompanya aquest article: L’Estació Espacial Internacional ISS i el STS-119 damunt del cel de Figueres. La foto està feta des de dalt del campanar de l’esglèsia de Sant Pere, el 18 de març de 2009.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.