avatar

Aperture 3

Aperture 3 de AppleEn Joan Rosell ens a fet arribar aquesta nota sobre el programa d’Apple, que publiquem amb molt de gust.

La setmana passada  Apple va publicar una actualització major del seu programa professional d’edició i gestió de fotografies, Aperture, que passa de la versió 2 a la 3.

Aperture 3 fa que resulti més fàcil i ràpid organitzar col·leccions de fotografies de gran volum i conté a més 200 noves característiques, incloent-hi algunes d’innovadores introduïdes ja en el seu germà petit iPhoto ’09 com són cares, llocs i pinzells.

Cares és un reconeixedor de cares intel·ligent, amb la qual cosa es poden organitzar les fotografies per personatges. Llocs és un ubicador d’imatges via GPS, que assenyala sobre el mapa on han estat fetes les fotografies. Els pinzells serveixen per fer ajustaments d’imatge en parts puntuals de la foto.

S’hi han afegit retocs d’imatge pre-establers, podent visualitzar com quedarà la imatge abans d’aplicar l’efecte a la fotografia real. Es poden visualitzar a pantalla complerta per aprofitar el màxim el monitor. També es poden crear passes de diapositives amb tot un ventall d’elements multimèdia per fer la visualització més professional i agradable.

Aperture 3 admet els següents formats RAW: ARW, CR2, CRW, MOS, NEF, RAF, RAW, SRW, TIF, OLY, FFF, 3FR i DNG1. També és compatible amb els formats d’imatge JPEG, GIF, TIFF, PNG, PDF i PSD2.

Aperture 3 està disponible a través de l’Apple Store a un preu de 199€ i els usuaris actuals d’Aperture poden actualitzar-lo per un preu de 99€. També hi ha una versió de prova del tot funcional amb una durada de 30 dies i s’executa com una aplicació de 64 bits en Mac OS X Snow Leopard en ordinadors Mac amb processadors Intel Core 2 Duo.

Els requisits del sistema, així com els tutorials en línia i altra informació sobre Aperture 3 els trobareu en aquest enllaç.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Aperture 3”

  1. Jo utilitzo Aperture i ja tinc demanada l’actualització, Ja faré per aportar els meus comentaris.