avatar

Concurs Mensual EF febrer ’10: ja tenim el premi!

Oriol Maspons, The Private CollectionFinalment podem anunciar el premi de l’edició febrer ‘1o del Concurs Mensual. Com és habitual, es tracta d’un llibre cedit pels amics de La Fàbrica Barcelona. En aquesta ocasió, una nova primícia editorial: Oriol Maspons. The private collection.

Oriol Maspons va neixer a Barcelona al 1928. Al 1955 es traslladà a París on viu dos anys treballant en una empresa d’assegurances i freqüentant els ambients fotogràfics. Escriu per la revista AF i estableix contacte amb els millors fotògrafs del moment, com Cartier-Bresson, Brassai, Doisneau, Bourdin. Maspons ha col·laborat amb revistes com Paris Match, Elle i Bocaccio. Hi han obres seves exposades al MOMA de Nova York i publicades a Annual Photography i a Photography Year Book. Una de les seves deixebles més notables és Isabel Steva i Hernández (Colita).

Oriol Maspons. The private collection és un recull personal de fotografies realitzades durant les dècades dels 60 i 70 pel genial fotògraf català en una fantàstica edició de tapes dures. I com no podia ser d’un altre manera, tractant-se de Maspons, totes les fotografies estan protagonitzades per noies guapes. Maspons ha fotografiat famílies humils de La Mancha, barraques de gitanos, toreros de segona fila, cantats i ballarins de flamenc. Però la seva passió és fotografiar dones boniques. I val a dir que ho fa magistralment, creant imatges de gran elegància amb un delicat equilibri entre la innocència i un subtil erotisme.

Compradora compulsiva preservando su derecho a la intimidad, Oriol MasponsCal dir que els títols de les fotografies són ben peculiars. Frases carregades d’un humor gairebé delirant de l’estil de: Gallarda culturista intentado muscularse como un varón, Aguerridas feministas reivindicando su derecho a dejarse bigote como los hombres o Neofita militante de ERC exigiendo le hablen en catalan por la línea erótica de la Telefónica por orden de Carod Rovira.

Atenent a la petició expressa del seu autor, al llibre també han contribuït amb breus texts: Joan Manuel Serrat, Oscar Tusquets, Juan Marsé, Francisco Umbral, José Luís de Villalonga, Carlos Pérez Siquier, Lluís Permanyer, Carmen Alborch i David Balsells.

Ja ho sabeu, aquest mes algú s’emportarà un llibre d’un dels fotògrafs més emblemàtics de casa nostra. Molta sort!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Concurs Mensual EF febrer ’10: ja tenim el premi!”

  1. Un home amb les idees molt i molt clares… “Em vaig dedicar a la fotografia, igual que el Serrat a cantar, per lligar…”

    http://www.youtube.com/watch?v=wo4ZAddKGKw