avatar

Dell compra l’arxiu fotogràfic de Magnum

Magnum PhotosEl multimilionari Michael S. Dell, propietari de la casa fabricant d’ordinadors Dell, ha comprat l’arxiu imprès de l’agència Magnum.

Són prop de 185.000 fotografies, moltes d’elles mítiques i històriques com les del desembarcament de Normandia d’en Cappa o els retrats de Picasso del HCB.  Pel que es comenta, el preu voltaria pels 700 milions d’euros.

Aquesta col·lecció segons sembla serà gestionada, al menys durant els primers anys, pel centre Harry Ransom de la Universitat de Texas, a Austin. D’aquesta manera, molts fotògrafs, historiadors, comissaris, i el gran public en general en podran gaudir i estudiar tot el que hi ha a la col·lecció i fins i tot fer-ne còpies per a fins divulgatius.

Els socis de Magnum no perdran els drets sobre les seves imatges que continuarà gestionades per l’agència. Dell només ha adquirit l’arxiu imprès, però no els drets d’explotació, lo qual també es una bona noticia pels afortunats socis de l’agència.

Recordem que de moment l’única fotògrafa espanyola que pertany a Magnum és la Cristina García Rodero.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.