avatar

EFemèrides

Ara fa un any es van publicar notícies i articles tan variats com interessants. A part de comentar l’actualitat fotogràfica del moment i ensenyar-vos un parell d’enllaços interessants, vam publicar un tutorial sobre fotografia infraroja i vam parlar sobre la veritat que s’amaga darrer dels valors més alts d’ISO en format RAW. Aquesta és la tria del més destacat de la tercera setmana de febrer de 2009:

  • Com cada any per aquestes dates el World Press Photo feia públiques les obres premiades i aquí comentàvem la foto guanyadora que, segons el jurat, reflectia un tema que duia un temps de moda: la crisi.
  • A la notícia Fotografia microscòpica us presentàvem dos enllaços sobre aquest tema: MicroscopyU i el concurs/exposició Ciencia y sugerencia.
  • De la mà de l’Aitor Escauriaza vam publicar un tutorial sobre fotografia infraroja on s’explica des de la realització de la fotografia fins a la seva edició passant per la temperatura de color.
  • Aquells dies parlàvem dels ISO alt en format RAW, un interessant tema que va sorgir a partir d’un article de l’amic Guillermo Luijk i el tema al fòrum on el debatíem.
  • NatureScapes és una pàgina que us vam fer arribar amb galeries de fotografies de natura impressionants de la primera a l’última.
  • Amb Vull un photoblog repassàvem diverses opcions per a tenir un photoblog propi, gratuït o de pagament. En els comentaris de la notícia els usuaris donaven les seves interessants opinions sobre els sistemes proposats i altres de diferents.
  • I pel que fa al material vèiem el el nou flaix d’altes prestacions Leica SF 58, un flaix TTL amb diferents esquemes i perfils de treball.

Foto guanyadora del World Press Photo 2009, Anthony Suau (USA) per la revista Time.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.