avatar

Feliç Any del Tigre!

L'Any del Tigre a boston.comJa hem fet referència diversos cops als reportatges fotogràfics que es publiquen a la web boston.com. Els que els heu vist alguna vegada o els seguiu regularment ja sabeu la qualitat de les imatges que publiquen i els temes interessants que tracten.

En aquesta ocasió, us volem convidar a rebre l’any nou a la manera xinesa. El passat diumenge 14 de febrer va començar, pels xinesos, l’Any del Tigre.

A banda de les connotacions festives i culturals, lligades al significat d’aquest animal a la simbologia xinesa i de molts altres països orientals, aquest any resulta especialment rellevant: molts consideren que estem ben a prop de veure desaparèixer aquest animal per sempre. Es creu que la població mundial de tigres a passat de 100.000 a menys de 3.000 en menys de un segle. Diverses varietats de tigres senzillament ja no existeixen, s’han extingit, evidentment per l’acció del seu únic depredador: l’home.

Actualment, la majoria del exemplars d’aquest felí viuen en parcs zoològics. Les raons d’aquest extermini són, essencialment, la desaparició dels hàbitats naturals del felí degut a l’expansió de les poblacions i activitats humanes; i el altíssim valor de la seva preciosa pell als mercats, alimentats per una desaforada activitat de cacera il·legal.

L’Any del Tigre xinès és doncs, pels conservacionistes, una bona oportunitat per fer el possible per preservar, al menys, l’exigu nombre de tigres que sobreviuen avui. Un dels primers moviments el farà el Banc Mundial i el govern de Rússia, que en Setembre organitzen una cimera a Vladivostok per tractar el tema i arribar a acords amb els països que acullen poblacions de tigres salvatges per tal de garantir la seva supervivència.

Us convidem doncs a viure, si més no en imatges, l’arribada de l’Any del Tigre, amb aquest magnífic reportatge fotogràfic.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Feliç Any del Tigre!”

  1. Unes fotos genials! Merci per l’enllaç!

    Per cert, tenen un compte de Twitter força interessant: http://twitter.com/GlobePhoto