avatar

Jordi Oliver a La Fàbrica Barcelona

Mumbay slum, de Jordi OliverEl proper dilluns 8 de febrer a partir de les 19:30 h. el fotògraf i cineasta Jordi Oliver ens convida a fer un viatge que comença al Barri del Raval de Barcelona, en el que va engegar la seva trajectòria com a fotògraf, i ens porta fins als suburbis de Mumbai, una de les ciutats més grans de l’India.

Mumbai Slum (2009, realització de Marga Durà i Raquel Passola) és un audiovisual que ens mostra un dels slum de Mumbai. Els slums són ciutats petites dins de la gran urbs, on els seus habitants han trobat una manera de subsistir i, en moltes ocasions, de compartir i unir-se davant de la pobresa. El 55% dels habitants de Mumbai viuen en un slum i darrera d’aquesta caòtica i desordenada planificació urbanística és on batega l’autèntic Mumbai. Tres dones ens expliquen com han trobat la seva llar i el seu lloc en el món en aquestes comunitats.

De Melodia del Raval (1990-2000, poema i locució de César Muñoz) és el resultat d’un projecte desenvolupat per Jordi Oliver durant la dècada del 90, que va culminar amb la publicació del seu primer llibre, amb textos de Cesar Muñoz y Vázquez Montalbán. Amb aquest projecte va aconseguir la Beca Fotopres de la Fundació La Caixa que el va portar a estudiar al International Center of Photogrphy de Nova York. D’aquesta obra el seu propi autor ens diu:

Jo volia ser fotògraf, i la millor escola eren els carrers del Raval. Durant la dècada dels 90s, recórrer el barri amb la intenció de passejar, veure, sentir i fotografiar la vida d’un barri que, com deia Montalbán, ens sobrava.

Jordi Oliver col·labora amb el Magazine de La Vanguardia, entre d’altres, on ha publicat diversos reportatges com 55 días en Belgrado, Cirque du Soleil i Bajo el puente, retrat d’una família gitana desnonada i vivint sota un pont per no poder pagar el lloguer. Jordi Oliver es dedica també a la docència de la fotografia.

En aquest enllaç trobareu una interessant entrevista a Jordi Oliver, publicada a la web quesabesde.com.

Els dilluns de La Fàbrica: Jordi Oliver
Dilluns 8 de febrer a les 19:30h
La Fàbrica Barcelona
C/ Tapioles 53 (veure mapa)
Barcelona

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Jordi Oliver a La Fàbrica Barcelona”

  1. Ostres, aquest fotògraf té uns reportatges brutals a la seva web… Molt bo, molt bo… Merci per fer-nos-el conèixer!

  2. Per poc que pugui em passaré per La Fabrica , els reportatges que te a la web tenen molt bona pinta .