avatar

Proves d’impressió ràpides amb Photoshop

Tutorial de Sean Duggan a layersmagazine.comQuan ja sabem preparar un projecte fotogràfic, sabem fer les fotos de manera correcta captant tota la informació possible i després sabem com tractar el negatiu digital. Llavors és quan ve el fabulós món de la impressió (llegeixis irònicament), perquè realment ens porta bastant de cap, no sé si estareu d’acord amb mi.  Precisament no fa gaire vam obrir un fil on es va debatre els pros i els contres d’adquirir una impressora fotogràfica de qualitat.

Una mica en relació amb això aquí us fem un breu resum de com preparar un test d’impressió per saber quin nivell d’enfocament hem d’aplicar a la nostra fotografia en qüestió.

El tutorial complert el podreu trobar aquí en anglès. Breument: es tracta que un cop ja teniu l’arxiu treballat,  amb totes les capes acoblades i convertit a les mides d’impressió, feu una selecció d’una zona concreta (es recomana una en la qual hi hagi contorns i zones amb detall fi) i l’enganxeu en un nou document en blanc (que com que és una prova serà d’unes mides més petites on hi càpiga la selecció que heu fet  i  amb la mateixa resolució que imprimireu la bona) en una capa nova.

Llavors aquesta capa es duplica 2 cops i al final tenim la selecció repetida 3 vegades (les re-ubiquem amb l’eina corresponent -V- perquè es vegin totes 3 a la vegada).

Cada una d’aquestes 3 capes la convertiu en objecte intel·ligent (botó dret a sobre cada capa > convertir en objecte intel·ligent) i apliqueu un enfocament diferent a cada una d’elles (com que és un objecte intel·ligent es podrà modificar  posteriorment el valor d’enfocament a cada una d’elles, si s’escau).

Posteriorment acobleu de nou, imprimiu i valoreu quin dels valors s’ajusta més als resultats desitjats. Fàcil, directe i eficaç! Però si ets novell i no t’ho expliquen possiblement donaries algunes voltes més abans no arribessis a aquestes conclusions, oi ?

Si teniu algun dubte, no s’entén algun matís en anglès o voleu parlar de proves d’impressió, de l’enfocament per impressió o publicació en web, podem engegar un fil al fòrum.

Vist a layersmagazine

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Proves d’impressió ràpides amb Photoshop”

  1. Molt bona, no me l’havia pensat pas aquesta ;-)

  2. Ben vist! Són aquestes coses senzilles que, fins que no t’ho diuen, no hi caus. I, si s’hi vol afegir algun altre efecte (gra, etc.) es pot fer una quadrícula amb les combinacions…!