avatar

Webosfritos.es: fotografies per llepar-se els dits

webosfritos.es: fotografies per llepar-se els ditsCasualment he ensopegat amb webosfritos.es, un bloc dedicat a temes gastronòmics i culinaris que ha engegat una sèrie d’articles que poden resultar de cert interès pels aficionats a la fotografia. Imagino que hi deu haver altre material d’aquest tipus i es deu poder trobar a poc que es remeni una mica per Internet, però en aquest cas té l’avantatge afegit de no haver-ho de llegir en anglès, com tant sovint passa.

Pel que sembla, un dels responsables dels continguts d’aquest bloc ha decidit explicar com executa les fotografies amb les que il·lustren els seus articles. Pot ser, doncs, una bona introducció a la fotografia culinària i d’aliments. En tot cas molts dels conceptes que expliquen poden ser extrapolats a altres especialitats fotogràfiques, especialment en aquesta primera entrega on tracten aspectes com la composició, el punt de vista, el us del focus i la llum.

Resulta molt interessant comprovar com unes fotos correctament executades, d’una enganyosa simplicitat, resulten d’una importància cabdal per fer molt més atractiu i apetitós un plat, en el cas d’aquesta mena de fotografies. Evidentment, el mateix es pot dir de moltes formes de fotografia d’aplicació comercial: moda, arquitectura d’exteriors o interiors, publicitat, etc. Ja se sap, que mengem -i comprem- amb els ulls!

Resulta interessant fer un vol per aquest bloc i comprovar que, efectivament, hi posen força cura en la realització de les fotografies del plats i receptes que comenten. De fet, mantenen una magnífica galeria de fotos a Flickr.

Trobo que és un una combinació prou atractiva: bona cuina i bones fotos. Bon profit!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Webosfritos.es: fotografies per llepar-se els dits”

  1. Això te bona pinta, és per llepar-s’hi els dits i no parar… :)

  2. Moltes gràcies per fixar-te en nosaltres.

  3. De res, company! Felicitats per la bona feina!

  4. Doncs a mi no em convencen. Aquest tipus de fotografies, si no és a base de càmera de banc òptic, descentrat, poden servir-los a ells, per a la seva web i tal, però no crec que passessin el vistiplau de clients del ram