avatar

Avui fan Photoshop a la tele

Adobe.TV: lloc web de vídeo-tutorials d'AdobeNo se li escapa a ningú que un dels àmbits en el que internet ens pot resultar més útil és en l’aprenentatge de les més diverses coses. Si ens centrem en la nostra afició, la fotografia, els recursos educatius que podem trobar a la xarxa són virtualment inacabables. És clar que, davant d’una oferta tan gran, també és important triar el gra de la palla i esbrinar el que realment té uns mínims de qualitat i fiabilitat. En aquest sentit, alhora de trobar tutorials de certa consistència i serietat, sovint el més pràctic i senzill és anar directament a la font.

I quina és aquesta font? Si parlem de tutorials i altres recursos sobre Photoshop i Lightroom, per exemple, no hi ha cap dubte: Adobe, el pare de les criatures. “Papà Adobe” ens ofereix tot un canal de televisió, o així di diuen ells, en el que podem trobar vídeo-tutorials de gran qualitat pràcticament de tots els productes de la casa. Òbviament, Photoshop i Lightroom, dos de les joies de la corona, hi estan magníficament representats.

Com a mostra, podeu començar veient com extreure un model d’una fotografia d’estudi feta amb fons de croma per tal d’aplicar un altre fons, una tècnica molt freqüent actualment en fotografia publicitaria, per exemple. O aprendre com es pot aconseguir un efecte d’enfocament sel·lectiu amb els objectes intel·ligents de Photoshop.

Així doncs, si teniu cert esperit autodidacta i us estimeu més mirar que llegir, a Adobe.TV hi podeu trobar una bona col·lecció de vídeos que us mostraran pas a pas alguns dels secrets i tècniques més interessants de dos de les eines dominants de l’edició i gestió d’imatges i fotografies.

Malauradament, res no és perfecte i al final tot té alguna pega: el idioma. Ara bé, sempre us ho podeu mirar des de la vessant positiva: a més d’aprendre un bon munt de tècniques i astúcies que podreu aplicar a l’edició de les vostres fotografies, també practicareu l’anglès. I tot plegat gratis!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.