avatar

Caleb Charland, la ciència i la fotografia

“Wooden Box with Horseshoe Magnet”, per Caleb CharlandEn els seus orígens, la fotografia va créixer i s’educà enmig de la gran febre dels descobriments científics del segle XIX. Avui, en canvi, la fotografia és una tècnica que ja camina soleta i va per lliure pel món, escollint amb menys miraments qui són els seus companys de viatge. Tot i això, hi ha fotògrafs que saben copsar molt bé l’estreta relació entre ciència i fotografia, segurament per l’afinitat electiva que s’ha gestat entre aquests dos món durant tant de temps.

I a qui presentem avui és Caleb Charland, un fotògraf nord-americà, nascut a l’estat de Maine, a tocar del Quebec. En aquest cas, és un fotògraf que, amb allò que troba pel garatge de casa seva, construeix models on els efectes físics (electricitat, magnetisme, foc, dinamisme, etc.) aporten una interessantíssima visió de la realitat en tensió, alhora que sorprenen l’espectador pel seu efectisme.

A banda de la imatge que acompanya l’article, val la pena que feu una ullada a la resta d’imatges de la web del fotògraf.

I, si us heu cansat de veure les sèries del MacGyver i voleu provar de ser vosaltres mateixos els manetes, ja ens explicareu al fòrum els vostres invents!

(Ho hem llegit a PetaPixel)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.