avatar

Com guanyar un X-Rite Color Checker Passport

X-Rite Color Checker PassportNo fa gaire que sóc usuari del X-Rite Color Checker Passport i sincerament n’estic satisfet. M’ajuda en l’intent de gestionar millor el color.

Al final, aconseguir una fotografia per sobre de la mitjana (ep! ara parlo de qüestions purament tècniques) depèn de la suma de petits matisos, oi? I almenys aquests (una mínima gestió del color) va bé tenir-los controlats. És imprescindible gestionar correctament el color per gaudir fent fotos? Evidentment que no! Però si vols assolir un cert grau de fidelitat entre el que veus, el que reculls i el que ensenyes, llavors sí que comença a ser imprescindible.

Perquè ajuda aquesta eina (i altres de semblants)? Home, primer perquè permet fer un perfil específic de la càmera (és força fàcil), la qual cosa permet una separació de colors més acurada ja d’origen. Segon, perquè el mateix estri (molt petit i portable) permet fer bons balanços de blanc allà on estiguis treballant en cada moment. Que això segon es pot fer amb carta gris més simple? Sí, i tant, però el Color Checker està força protegit i és força compacte. Va prou bé, tot i que suposo que hi deu haver altres productes semblants que també fan aquesta funció la mar de bé.

X-Rite Color Checker PassportPerò en fi, anem al gra: per què parlo ara d’això? Per varies raons: la primera és que he vist a DSLR magazine que fan una mena de concurs on es pot guanyar un d’aquests estris, que ho sapigueu (i si hi participeu, que tingueu sort); i segon per abundar en la idea (és la meva opinió, és clar) que si volem seguir una corba d’aprenentatge creixent pel que fa a tècnica fotogràfica i assolir certes fites, ho vulguem o no, haurem d’intentar gestionar el millor que puguem el tema del color (pantalla adequada, calibrador de pantalla, perfil de la càmera, balanços de blancs acurats… I suma i segueix quan vols imprimir imatges fidels a la realitat, o millor dit, a la realitat que veus a la pantalla).

En relació amb això, nomes recordar-vos que recentment s’ha parlat amb molt de coneixement de causa d’aquest tema, val la pena donar-hi un cop d’ull, per més que a priori pugui semblar una temàtica feixuga.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris8 comentaris a “Com guanyar un X-Rite Color Checker Passport”

  1. seria interessant de veure quin sistema surt millor, ara bé jo utilitzo el Profile Maker 5.0, el gratuït que va amb la carta del hugo, també el trobo massa complicat, encara que gratuït…
    podríem intercanviar-nos un raw y veure quin surt millor, en quant a fidelitat?

  2. O i tant que si. Però com ho podríem fer això que dius? Entenc que un raw on hi hagi alguna cosa que en sapiguem els colors (per exemple una caixa de colors Alpine, ara mateix no se que dir…) i el perfil donat i així veure’n la variació amb els dos, l’IT8 i el Color Checker. Es això?

  3. osti tens raó necessitem una referencia per poder comparar, no se que podríem utilitzar… però algo aixi com un Alpino de 18 estaria bé, encara s’en troben?