avatar

Exposició de fotografies censurada

L’exposició de fotografies  ‘Fragments d’un any’ s’organitza al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) a València des de fa set anys. Aquest any reunia les 91 fotografies més destacades del 2009 a la Comunitat Valenciana fetes per 38 professionals del periodisme gràfic valencià.

Poc després de la inauguració dijous passat, alguns responsables del Partit Popular ja varen manifestar la seva disconformitat amb algunes de les imatges exposades, ja que n’hi havien que estaven vinculades al cas Gürtel. Tot seguit la Diputació de València, governada pel mateix partit va decidir eliminar deu de les fotografies presentades, tot i que ja havien sigut publicades en el seu moment. Això va fer que la Unió de Periodistes Valencians decidís retirar la totalitat de l’exposició.

Des de Madrid, el president de la Asociación de la Prensa de Madrid (APM), Fernando González Urbaneja, va oferir la seu d’aquesta entitat per a mostrar l’exposició i ha convidat a la resta d’associacions de periodistes a que facin el mateix i pel que sembla la cosa ha tingut tal repercussió, que l’exposició ja està previst que es vegi a 30 llocs més, i també inclòs a València.

Ahir mateix, en un gest que l’honra, el director del MUVIM Romà de la Calle va anunciar la seva dimissió per no compartir la decisió de censurar l’exposició.

Alguns, pel que sembla, encara no entenen que això de la censura es d’altres temps i que el que han fet ha estat multiplicar per molt la difusió que tindrà el que precisament ells no volien que veiéssim.

Que no canviïn mai, així sempre sabrem de quin peu calcen.

Aquí podeu veure les fotografies censurades. Ho hem vist a El País.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Exposició de fotografies censurada”

  1. Que pena sentir notícies com aquesta! Però se m’està passant alguna cosa en relació de la nostra “El lloc on visc” que tal si l’censurem? Potser així ens plouen les sales d’exposicions!

  2. Provem-ho…

    NOIS, US PROHIBEIXO TOTALMENT QUE SEGUIU EXPOSANT LA MOSTRA “EL LLOC ON VISC”, MALGRAT QUE ALS LLOCS ON S’HA EXPOSAT HA AGRADAT MOLT, QUE L’EXPOSICIÓ SURT BÉ DE PREU, I QUE L’AGENDA DE L’EXPOSICIÓ ESTÀ ARA MATEIX PROU LLIURE. I NO EM SERVIRÀ D’EXCUSA QUE DIGUEU QUE L’EXPOSICIÓ S’ADAPTA A LES NECESSITATS I CAPACITATS DE LA SALA ON ES VULGUI EXPOSAR. US HA QUEDAT CLAR???????

    Què, ha trucat algú?

  3. No es podia esperar una altra cosa dels membres del partit fundat per els dirigents de “l’antic règim”.

    jo crec que el problema es que a una persona que nomes te 900 euros al banc i un cotxe de fa deu anys el que li ha passat que volia cobrar alguns calerons per sortir a les fotos, i quan no ho ha fet, dons s’ha emprenyat com una mona.

  4. Si els fachendes volesin, el PP, seria la NASA.