avatar

Nick Brandt

De l'àlbum: "A Shadow Falls" per Nick BrandtNick Brandt és un fotògraf anglès que es va passar a la fotografia l’any 2000, després de destacar com a realitzador de vídeo-clips per coneguts artistes com Michael Jackson. Ja havíem parlat d’ell fa algun temps, però sempre val la pena repassar obres de la qualitat de les d’en Brandt.

Nick Brandt s’ha especialitzat en fotografies d’animals en blanc i negre. Les seves fotos d’animals de l’Àfrica oriental estan publicades en dos llibres On This Earth (2005) i A Shadow Falls (2009). A la seva web hi trobareu la ressenya d’aquests llibres i podreu xalar amb les seves fotos. Si aneu a la Young Gallery, també podreu veure les fotos que va exposar a aquesta galeria de Brussel·les els mesos de desembre i gener.

Tanmateix, abans de gaudir de la seva obra, pot ser interessant saber que ens n’explica ell mateix:

Per a mi, tots els éssers, humans o no humans, tenen el mateix dret a viure, i aquest sentiment, aquesta creença que tots els animals i jo som iguals, m’afecta a mi cada vegada que veig un animal pel visor de la meva càmera.

No faig servir mai teleobjectiu. Amb un teleobjectiu, el fotògraf enquadra l’animal contra el terra o enmig de les herbes, la qual cosa té molt poca poesia o bellesa, mentre que jo vull veure tan de cel i de paisatge com sigui possible. Vull captar els animals en el context del seu entorn, del seu món.

Vull tenir una sensació real de connexió íntima amb cada un dels animals – especialment amb un lleó o amb un elefant davant meu. Crec que estar tan a prop dels animals enriqueix la capacitat del fotògraf per revelar la personalitat de l’animal. Si fas una foto a una persona a cent peus de distància, no pretendràs copsar el seu esperit, t’hi has d’acostar.

Les fotos són la meva elegia a aquestes belles criatures, a aquest món dolorosament bell que desapareix tràgicament davant dels nostres ulls.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.