avatar

Reinterpretant lúdicament els clàssics de la fotografia

Recreació de la imatge de Jeff Widener's "El rebel desconegut" (Mike Stimpson)Ara farà un any ja en se’n va parlar breument al fòrum (aquí i aquí), però la proposta val prou la pena perquè li dediquem un article específic. La diferència entre una fotografia antiga i una fotografia clàssica és que aquesta darrera no serà mai antiga, ja que ens seguirà transmetent sempre les sensacions i les reaccions que ens transmetria si fos una imatge d’actualitat. I és això, precisament, el que permet que se’n puguin fer relectures i reinterpretacions, ja que finalment aquest fet sols és possible si es manté viva la seva validesa.

I és en aquest sentit que Mike Stimpson ens mostra la seva proposta: la reinterpretació de fotografies clàssiques… Feta amb ninots de Lego! Stimpson s’auto-defineix com a admirador d’Ansel Adams i de Cartier-Bresson, però la seva galeria d’imatges va molt més enllà, amb versions de fotografies com la de l‘arribada de l’home a la Lluna, la dels obrers dels gratacels de Charles Ebbets, o fins i tot la noia afganesa de Steve McCurry.

Si voleu veure la seva col·lecció completa, podeu fer-ho a la seva web, o a la seva galeria al Flickr. I si sou usuaris de Twitter, podeu seguir l’autor a la seva pàgina del servei de microblocs.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Reinterpretant lúdicament els clàssics de la fotografia”

  1. Hem fet una ullada a la seva galeria de Flickr i ens ha agradat molt.