avatar

Retrobar trens antics

Locomotora fent entrada a l'estació del Passeig de Gràcia, a Barcelona (Dewi Williams, 1956)L’afició als ferrocarrils ha estat una gran font d’imatges de fotografia ferroviària, unes fotos que sovint van més enllà de la fotografia descriptiva o tècnica, per a abraçar interessants qualitats estètiques i històriques. En aquesta línia, avui us presentem la web de Dewi Williams, un canadenc aficionat als trens que, a finals dels anys quaranta, inicià diversos viatges pel món, posant molta atenció a la maquinària ferroviària dels països que visitava, i prenent imatges amb una càmera de 35mm.

A la web hi trobareu imatges de trens, tramvies i transports similars d’arreu del món, des de Nova Zelanda a Taiwan, passant per més de mitja Europa. I, entre aquestes, en destaquen unes de molt especials.

Són les imatges preses per Dewi Williams l’any 1956, durant el seu viatge a Barcelona. Imatges que ens mostren l’estació de RENFE del Passeig de Gràcia de Barcelona, encara descoberta, on hi fa entrada una gran locomotora de vapor. O imatges de Sitges, amb vagons de fusta a l’estació, o una curiosa màquina dièsel. Trens, tramvies, monorails (el del Tibidabo!), funiculars, troleibusos…

Feu-hi una ullada, us agradarà!

(Ho hem llegit a Revista de Ferrocarrils)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.