avatar

Si no saps que fer… Ves a mirar fotos!

Rambla de Santa Mònica, per Frederic BallellSi teniu una tarda lliure i no sabeu ben bé en que ocupar-la, podeu passar-vos a visitar un parell d’exposicions que us poden resultar força interessants i totes dues amb evident tarannà històric i documental.

La primera, anunciada pels amics de Barcelona Photobloggers, tracta de La Rambla de Barcelona. No deu haver cap carrer, passeig o avinguda que hagi estat més fotografiat, racó a racó, que La Rambla. El interès particular d’aquesta exposició és que les fotos varen ser fetes entre 1907 i 1908 per el fotògraf Frederic Ballell (1864-1951), que va recollir en imatges tot passejant amunt i avall -ramblejant, que es diu- la vida tal com era al popular passeig de Barcelona: els músics de carrer, els escombriaires, les parades de menjar, els escrivents de la Virreina, els conductors del tramvia durant un descans de la feina o els nens que s’enfilen a la font per beure aigua. Aquestes fotografies formant part de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Podeu visitar l’exposició Frederic Ballell. La Rambla de l’11 de març al 23 de maig de 2010 a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2, 2ª planta.

Enterrament dels adbocats laboralistes d'Atocha, Jordi Socias  (1977)L’altre exposició fotogràfica que us volem recomanar no mostra moments tan llunyans en el temps però no per això és menys interessant. Es tracta d’un recull de fotografies de Jordi Socíes, un dels noms fonamentals dins de la història del fotoperiodisme espanyol, realitzades des dels ans 70 fins l’actualitat. Jordi Socías ens mostra el seu testimoni lúcid i sincer de la transició i els canvis político-socials més rellevants de les darreres dècades al nostre país. En aquest enllaç trobareu una entrevista molt interessant que us ajudarà a acostar-vos al personatge.

Aquesta exposició serveix també com a presentació del llibre de fotografies del mateix autor publicat per La Fabrica dins de la col·lecció PHotoBolsillo. En aquest llibre és una mostra de gairebé 40 anys d’ofici d’en Jordi Socías, un fotògraf autodidacta enamorat de la seva professió. Hi apareixen els seus coneguts retrats, alguns convertits en veritables icones del nostre temps. Penélope Cruz, Luis Gordillo, Bernardo Bertolucci, Javier Bardem, Paloma Picasso, les noies Almodóvar, Vittorio Gassman, Fernando Fernán Gómez, Juan Marsé, Adolfo Suárez, Françoise Hardy, Manuel Fraga… Gent de la cultura, el cinema, escriptors, polítics, que han passat per davant de la seva càmera.

L’exposició de Jordi Socías la podeu visitar a la seu de La Fàbrica Barcelona, al carrer Tapioles 53 de Barcelona. I de pas, us podeu endur el llibre sota el braç per molt poc (12,95€).

Ja ho veieu, sembla que se us gira feina amb dues exposicions molt recomanables que val la pena no deixar escapar!

Frederic Ballell. La Rambla
11 de març al 23 de maig de 2010
Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Plaça Pons i Clerch 2, 2ª planta (veure mapa)

Jordi Socías
La Fàbrica Barcelona
C/ Tapioles 53 (veure mapa)
08004 Barcelona

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Si no saps que fer… Ves a mirar fotos!”

  1. Genial!

    Les dues pinten moooolt bé!

    Merci per l’article!