avatar

Troben les restes del reporter Sean Flynn

Sean Flyn, fotoreporter a la guerra de CambodjaLes restes mortals del que es creu que era el reporter Sean Flynn van ser trobats el passat dia 14 i enviats a un laboratori dels EEUU perquè les proves d’ADN confirmin si són els de Sean, que tenia 28 anys en el moment de la desaparició.

Sean Flyn, fill del celebre actor Errol Flynn, va desaparèixer ara fa 40 anys durant la guerra de Cambodja. Flynn és el de la dreta de la imatge.

La troballa la varen fer Keith Rotheram i l’australià David MacMillan després de quatre mesos d’excavacions a la selva del nord-est de Cambodja, com a part d’una investigació finançada parcialment per la pròpia família Flynn.

Flynn, col.laborava per a la revista Time i va desaparèixer el 6 d’abril de 1970 amb la periodista de la CBS Dana Stone, quan es desplaçaven en una motocicleta i van ser capturats en un control de la guerrilla comunista a l’anomenada Ruta Un, que condueix a l’antiga Saigon, ara Ho Chi Minh City

Les investigacions realitzades anteriorment per col·legues dels dos periodistes desapareguts, apunten que Flynn i Stone van ser assassinats per guerrillers del Khmer Roig el juny de 1971, uns 14 mesos després que fossin capturats.

Des que es va signar la pau a Cambodja, el 1991, antics companys de Flynn i Stone, com el fotoperiodista Tim Page, han portat a terme intents per trobar les seves restes i la mare de Sean Flynn, l’actriu Lili Damita (morta el 1994), va gastar importants quantitats de diners per finançar expedicions de recerca de les restes del seu fill.

Abans de desaparèixer a Cambodja, Flynn va passar un temps al Vietnam del Sud, on va arribar per primera vegada el 1966, com a periodista “freelance” per al setmanari francès Paris Match, encara que després va treballar també per l’agència nord-americana de notícies United Press International (UPI)

Fins a 36 periodistes estrangers i cambotjans van ser assassinats o van desaparèixer durant la guerra civil cambotjana, entre 1970 i 1975, més que durant tota la guerra en el veí Vietnam.

Trobat a El Mundo

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.