avatar

Zhang Peng o la innocència aparent

Angel nº 2, Zhang PengZang Peng és un d’aquells artistes que són capaços de construir el seu propi sistema de símbols, el seu llenguatge personal, un univers d’elements visuals i escenes úniques que li serveixen per parlar de tot allò que li interessa. Dibuixant, pintor i fotògraf xinès nascut al 1981, aquest jove creador ha patit amb freqüència les conseqüències de atrevir-se a obrir nous camins d’expressió i, el que és més greu encara, a criticar a través de la seva obra l’entramat de control i opressió social que, a molts nivells, impera en el seu país.

Les seves fotografies mostren escenes amb una ambientació extremadament teatral, amb colors molt intensos i subjectes que semblen nines, éssers d’aspecte infantil, ulls enormes de mirada innocent i melancòlica, i sobretot terriblement vulnerables, però protagonitzant situacions gairebé surrealistes i sovint força sinistres. En Zhan Peng explica el sentit de les seves obres amb les següents paraules:

En un sentit ampli, tots els meus treballs demostren una mena d’opressió. Si les condicions ho permeten, els pares planifiquen un futur que penses serà bo pels seus fills. Si no són prou rics, esperen que els seus fills tinguin alguna habilitat i llavors els obliguen a desenvolupar-la. Durant el transcurs del seu creixement, el caràcter del nen està distorsionat per les pressions indegudes dels seus pares i la seva escola. Les aparences de les meves figures oscil·len entre persones reals i nines. Encara que la imatge és estètica, també vull reforçar el fort sentit de distorsió.

Feu un cop d’ull a la feina d’en Zhang Peng i després, si no us fa res, m’agradaria saber quines impressions us ha produït.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Zhang Peng o la innocència aparent”

  1. Quines impressions? Un mal rotllo considerable… Ara, també cal dir que aquest Peng és un crack!