avatar

Nick Veasey a la galeria Tagomago

Autobus, Nick Veasey

La fotografia, com les altres formes d’expressió artística, ens ajuden a copsar i comprendre el món que ens envolta i a nosaltres mateixos. A través de les imatges, entenem més coses de tot allò que forma part de la nostra vida i de la dels altres. Ens dona l’oportunitat de posar-nos a la pell d’un altre, en aquest cas el fotògraf, i veure amb els seus ulls, des del seu punt de vista únic i personal. I això sol ser una experiència enriquidora, sobretot si aquest punt de vista és nou, innovador, diferent, alternatiu, revelador d’una realitat que no havíem parat a considerar.

Doncs bé, si hi ha un fotògraf que és capaç d’arribar a l’essència mateixa de les coses, aquest és en Nick Veasey. Les seves fotografies no és limiten a la superfície visible de les coses, van molt més enllà. De fet, arriben al bell moll de l’os, a l’essència mateixa, descobrint tot allò que acostuma a estar ocult, cobert i dissimulat.

Jocs de paraula i bromes a banda, ara teniu l’ocasió de veure algunes de les fotografies d’aquest artista singular, a Barcelona mateix. Concretament, a la Galeria Tagomago. I que té de particular aquest fotògraf? Doncs resulta que en Nick Veasey s’ha especialitzat en una forma de fotografia ben peculiar: fa servir raigs-X per crear les seves imatges. D’acord, tots n’hem vist de radiografies algun cop. I dissortadament, també n’hem protagonitzat alguna. Però, no us agradaria veure com és un Mini sota els Raigs-X? O un autobús amb passatgers i conductor inclosos? O tot un Boeing 777? Això és el que ens ofereix en Nick.

Ja havíem parlat fa cert temps d’aquest singular fotògraf i d’altres que, com ell, fan servir aquesta peculiar tècnica fotogràfica. Però ara resulta que s’ens brinda l’oportunitat de veure algunes de les creacions. I personalment, crec que val la pena aprofitar-la!

Ja ho sabeu doncs, si voleu fer un cop d’ull a les interioritats més íntimes de les coses, visiteu l’exposició d’en Nick Veasey a la Galeria Tagomago de Barcelona.

Nick Veasey, fotografies
29 d’abril al 12 de juny
Galeria Tagomago
Santa Teresa, 3 (veure mapa)
08012 Barcelona

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Nick Veasey a la galeria Tagomago”

  1. En un món com l’actual on sembla que a la Fotografia tot està fet i no ha res nou sota el Sol és curios d’observar com alguns saben trobar nous camins. Però, n’hi ha prou amb això? Caldrà veure l’exposició.