avatar

Adobe Lightroom millora per moments

A hores d’ara, probablement Adobe Lightroom sigui una de les aplicacions més populars pel tractament de les imatges RAW. I tot sembla indicar que els nois de Adobe no es conformen amb això i continuen aixecant el llistó. Alguns de nosaltres hem tingut l’oportunitat de fer un tast de les millores que ha d’incorporar la propera encarnació de la criatura, gràcies a la versió beta de descàrrega gratuïta que Adobe va fer publica no fa gaire, amb la evident intenció de fer les dents llargues al personal.

Els que hem instal·lat i provat aquesta pre-versió hem pogut comprovar les millores que han experimentat la reducció del soroll, l’algoritme de demosaic i el control de l’enfocament. Els guanys quant a la qualitat dels resultats són força evidents. I cal considerar que encara no és la versió definitiva del programa!

La cosa no acaba aquí. Adobe acaba de revelar la incorporació d’una nova eina a l’arsenal de Lightroom: correcció automàtica de distorsions geomètriques, aberracions cromàtiques i vinyeta de les òptiques, a partir de perfils pre-definits. A més, la possibilitat de crear nous perfils per objectius de forma senzilla. No se vosaltres, però a mi em sembla una millora molt atractiva al programa.

Si voleu fer-vos una idea de com funcionarà aquesta nova funció, ho podeu fer veient el següent vídeo.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Com és habitual, aquestes millores també s’incorporaran a la versió final del Adobe Camera Raw 6, que de fet és el que es mostra al vídeo.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Adobe Lightroom millora per moments”

  1. Són llestos els d’Adobe. Han millorat tot el que fallava. Hugo Rodríguez (el geni) va fer una comparativa de processadors RAW on assenyalava aquestes ara millores com abans greus defectes. Molta gent es va passar a l’Aperture arrel d’aquesta prova.
    Si no recordor malament el que queda per millorar (comproveu-lo, sisplau) és la mala qualitat de l’augment de saturació de colors.
    Per contrastar aquestes informacions i moltes més , totes interessantísies:
    http://www.hugorodriguez.com/

  2. Caram, penso que és una gran incorporació a falta de veure’n els resultats. Jo també tinc instalada la nova versió beta i m’ha sorprès l’augment de velocitat d’execució general comparant-ho amb la versió 2.4. A mi em passa que quan “estreno” una versió nova d’un d’aquests softwares, sempre penso en què es podria millorar, o què s’hi podria afegir per millorar-ho i sempre acaben sorprenent-me els d’Adobe… imagino un grup de persones que es passen el dia pensant en tot això només…

  3. Josep, el vincle que has posat es sobre les millores del CS5, no pas del Lightroom.