avatar

Donació fotogràfica per al Museu del Cinema de Girona

Quan la fotografia es començà a popularitzar, un dels fenòmens que ho feren possible fou la reproducció d’imatges i retrats de personatges famosos que, malgrat que avui ens consti d’imaginar, eren absolutament desconeguts pel que fa al seu rostre. Així, fotografies d’artistes, aristòcrates, polítics es venien en botigues de fotografia, com qui ven cromos o col·leccionables, i permetia a la ciutadania conèixer com era el seu rei, algun inventor famós, o algun esportista de moda.

Amb el temps, però, i sobretot amb la possibilitat d’imprimir imatges als diaris, aquest tipus de fotografia decaigué, fins a situar-se en sols en l’àmbit de la mitomania, i amb una condició inexcusable perquè les còpies tinguessin valor: havien d’estar signades pel retratat o retratada.

És en aquest sentit que apareix un tipus de col·leccionista de fotografies que busca reunir el màxim possible de fotografies signades i, si pot ser, dedicades, per artistes, famosos o, sobretot actors i actrius del setè art.

La donació que s’ha fet al Museu del Cinema de Girona és, precisament, d’aquest tipus d’imatges. El col·leccionista, Vicente Arroyo, ha donat 2.400 fotografies signades d’actors i actrius de Hollywood, que ha anat recollint des dels anys quaranta. S’ha compromès, a més, a llegar una col·lecció encara més específica: la d’imatges d’actors i directors que han guanyat un Òscar.

La relació entre cinema i fotografia, com veiem, no és només tècnica, sinó que hi juga un paper emotiu de primer ordre.

(ho hem llegit a l’Avui i a Vilaweb)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.