avatar

Fotos de natura per control remot

Will i Matt amb la seva jogina, el BeetleCamFàcilment ens fem la idea que algunes especialitats de la fotografia demanen equips i accessoris especialitzats per poder obtenir imatges mínimament dignes. Un cas evident és el de la fotografia macro, en el que sovint cal fer servir objectius específics o bé substituir-los amb alternatives més econòmiques, com tubs d’extensió o manxes, que tenen els seus inconvenients.

Un altre cas de fotografia especialitzada seria el de fauna salvatge. Si a més els animals que pretenem retratar són els que acostumen a inspirar-nos les becaines de després de dinar -els clàssics lleons dels Serengueti, el cocodril del Nil i el tauró blanc- doncs la cosa es pot complicar considerablement. I no cal dir que quant més especialitzat és un equip, més elevat és el seu preu. Tots sabem que per fer fotografies d’animals salvatges en el seu entorn natural, especialment si comporta cert risc, habitualment es fan servir òptiques força llargues i quant més lluminoses millor. I això es tradueix immediatament en preus considerablement alts, fora de l’abast de molts de nosaltres.

Però, com passa tot sovint, la falta de calers es pot suplir amb enginy. I això és el que han fet els germans Will i Matt Burrard-Lucas. Aquests dos fotògrafs aficionats britànics s’han deixat seduir per l’encant de la fotografia de natura salvatge i, pel que es veu, no ho fan gens malament. Ja han rebut diversos premis i les seves imatges s’han vist al Natural History Museum de Londres i al Smithsonian Museum de Washington DC. A les seves galeries hi trobareu fotografies realment fantàstiques. I la darrera pensada d’aquest parell de germans els ha permès obtenir imatges ben singulars.

Urpes de lleona, el darrer que va veure la pobre Canon 400DQuants de vosaltres estaríeu disposats a fer fotos d’un lleó amb un gran angular? A mi que no em busquin! Doncs aquests dos entusiastes fotògrafs ho han fet, amb l’ajut d’una curiosa criatura que han batejat com Beetlecam. Es tracta d’un xassís de vehicle 4×4 en miniatura comandat per control remot a sobre del qual es pot acomodar una càmera i dos flaixos. D’aquesta manera, han pogut fer fotos de bèsties com lleons, búfals africans i elefants a una distància que no seria gens convenient per la salut de cap fotògraf.

Cal dir que la primera càmera que varen fer servir, una Canon 400D, no va sortir gaire ben parada dels amanyacs de les lleones. La varen haver de substituir per una Canon EOS 1D MK III, cosa que va limitar el tipus d’animals a fotografiar, degut a les dimensions i pes de l’enginy. I pel preu de la càmera sota risc, es clar.

Feu una visita als amics Will i Matt, que val la pena veure les fotos que varen aconseguir amb el BeetleCam. És ben bé una perspectiva nova de la fotografia d’animals salvatges. Fotos fetes des del punt de vista d’un escarbat!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.