avatar

Photoshop? No, Iphone

Efectes inseperats amb el iPhoneAquesta imatge, de qui en desconeixem l’autor, no està manipulada. Com? Pensareu alguns…  Doncs no, està tal I com ha estat presa. Aquí us expliquem el perquè.

Alguns telèfons mòbils, dels que en destaca (com no) l’iPhone, tenen una característica que propicia aquest efecte. Això es produeix perquè en contes de tenir obturador, tenen una mena de cortineta que deixa passar una escletxa de llum i que corre per sobre del sensor a una determinada velocitat, tal com ho faria un escanner. Aquesta velocitat es veu que en el Iphone es encara menor que en d’altres mòbils amb aquesta característica.

El que per uns pot ser un defecte, per altres és una virtut, tot depèn del que es pagui.

Si fotografiem alguna cosa en moviment o també si movem el dispositiu quan estem fent la fotografia, podem obtenir resultats inesperats i a vegades fins i tot inversemblants, com en el cas de la imatge que acompanya la noticia.  Amb una mica pràctica podem anar controlant aquests resultats i obtenir imatges realment curioses i potser en podíem dir fins i tot creatives (?).

D’aquest efecte (els de iPhone) n’anomenen Iphone Jello Shots i tenen un grup de Flickr.

Au doncs, els que el tenen ja poden anar provant.I si obtenen algun resultat mitjanament bo, a veure si ens l’ensenyen.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Photoshop? No, Iphone”

  1. L’efecte que fa la foto es brutal. No ticn cap avió a prop però potser amb el ventilador ja farà l’efecte, jeje

  2. Ho provaré!! no ho dubtis!! bon un jo per no tenir curiositat per aquestes “coses”… Si no coneixes l’efecte no crec que sigui una fotografia creativa, però una vegada l’hem experimentat i cercem escenes on poder aprofitar l’efecte, ja podriem començar a parlar de creativitat, no?

  3. Caram! m’he quedat al.lucinada! Joan, si ho proves ja m’explicaràs com s’ha de moure la camara!! Les del Downtown són genials!