avatar

Un bon bany de cendres

Llamps enmig del núvol de cendra del Eyjafjallajokull (The Bic Picture, Boston.com)Fa tot just una setmana i es pot dir que el tema encara fumeja. El passat 14 d’abril, com segur que ja sabeu, va entrar en erupció un volcà a Islàndia, situat al cap de la glacera anomenada Eyjafjalla. El nom del volcà no és pas gaire més fàcil de pronunciar: Eyjafjallajokull. Ja ho podeu practicar davant del mirall!

Les conseqüències de l’erupció han estat tan greus com diverses, la majoria provocades per el immens núvol de cendres i pols generat per l’erupció. Tots estem al corrent dels problemes que això ha provocat, i que encara hi són, especialment per la navegació aèria. Ho tenen molt clar molts d’aquells que havien d’haver agafat un avió la setmana passada o aquesta i no ho han pogut fer.

Però com nosaltres estem ferits d’un altre mal, l’afició a la fotografia, de tot plegat en podem treure quelcom de positiu: les magnífiques imatges, espectaculars i dramàtiques, que aquest fet natural poc freqüent ha permès obtenir. Òbviament, a banda de gaudir de la bellesa singular d’aquesta exhibició del poder de la natura, també ens serveixen per fer-nos una idea aproximada de com l’erupció ha afectat als islandesos en particular i a la resta de món en general.

Podeu fer un cop d’ull, doncs, no a una sinó a dues galeries senceres de fotografies publicades a la secció The Big Picture del Boston.com. Les podeu visitar des d’aquest enllaç i des d’aquest altre. Val la pena de veure-les, com a mínim per apreciar la sort que tenim de només comptar amb quatre xemeneies apagades fa molt a Olot. Estan ben arreglats, aquests islandesos!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Un bon bany de cendres”

  1. Només un incís: el llampec és la claror del llamp, per tant, al peu de la foto hi hauria de posar “Llamps enmig del núvol de cendra del Eyjafjallajokull”… ;o)

  2. Gràcies, Martona. Ja està corregit.

  3. els efectes de la cendra sobre l’economia agonitzant, em remet a un post que he llegit per la xarxa; la venjança del planeta. I nosaltres espectadors, hi veiem la bellesa!

    ben trobat
    salut
    Joan