avatar

Cambodja 2010, de Josep Girona

En Josep Girona, el mateix que ens sorprèn amb les imatges dels seus viatges a l’Àsia, ara ens fa arribar un recull de fotografies de Cambotja en format de vídeo i acompanyades d’un text del que era i és aquesta terra que el te tan enamorat. Podeu veure més fotografies d’en Josep a la seva web.

Esperem que aquesta sigui la primera de moltes col·laboracions i animem a tots a fer el mateix.

Cambodja és un país del sud-est asiàtic que mai surt a les noticies. Es d’aquells països “desconeguts” perquè no pinten rés en el món dels “negocis” en el que vivim. No hi ha petroli, no hi han minerals preciosos, no hi ha gas… res per poder explotar i per tant rés d’inversió estrangera. Es, per tant, un país pobre de 14 milions d’habitants que viuen de la terra i de la poca industria que hi ha. Ha viscut moltes guerres: japonesos, xinesos, americans… fins que a l’any 1979 les tropes vietnamites el varen alliberar del sanguinari Pol Pot, dictador cambotjà que en nom d’un “comunisme” fet a la seva mida, va assassinar a quasi 2 milions de persones.

Poc a poc, Cambodja va sortint de la por, de la terrible història que ha sofert i ja gaudeix de 30 anys de tranquil·litat.

Els turistes que hi van acostumen a visitar els famosos temples d’Angkor i passen de llarg dels barris prop de Phnom Penh a on les agencies de turisme procuren que els visitants estrangers no vegin la pobresa del país.

Jo acostumo a passejar-me per aquests i altres barris on hi trobo gent meravellosa que sempre et reb amb un somriure.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris8 comentaris a “Cambodja 2010, de Josep Girona”

  1. Felicitats Josep, …es nota que t’estimes aquesta terra.

  2. és tan fàcil fer fotos als nens… en general. felicitats fotògraf del primer món.

  3. Molt bon treball Josep. M’ha agradat molt la presentació que has fet del teu reportatge fotogràfic de Cambodja, també el de Tardor 09.