avatar

Adobe presenta el Lens Profile Creator, en fase beta.

Lens Profile Creator d'AdobeVoleu més control tècnic dels vostres equips? Si és que sí, potser us interessi un nou invent sortit d’Adobe Labs. És el “Lens Profile Creator” (LPC) que actualment és en fase beta.

Es tracta d’una utilitat gratuïta que permetria a usuaris més aviat experts, crear perfils de correcció específics pels seus conjunts càmera-objectiu. Evidentment, aquests perfils aniran vinculats als altres productes Adobe, com ara Photoshop CS5, Camera Raw i Lightroom. Per tant no es pot pas dir que sigui una eina gratuïta, lliure i d’ús universal.

Com “xuta”, això? Bé, es veu que mitjançant l’LPC, l’usuari podrà crear un perfil de correcció per defectes intrínsecs als objectius, com ara aberracions cromàtiques, distorsió i vinyeta, fotografiant uns patrons que es podran descarregar i imprimir, tot sota un protocol adequat.

A priori em sembla una mica complicat, però bé, és una eina en fase beta a tenir en compte i qui ho sap, potser d’aquí a un temps sigui d’ús general.

Via DSLRMagazine.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Adobe presenta el Lens Profile Creator, en fase beta.”

  1. Crec que la D300, D300s, D700, D3, D3x tenen una opció “fine tunning” in càmera força interessant i també memoritza cada objectiu. Es clar que només pel que respecta a enfocament i nitidesa. Cal un imprés especial i col·locar la càmara a 45 º si no recordo malament.

  2. Efectivament, la D300 permet fer ajustaments per resoldre petits desplaçaments del focus en els objectius (dins de certs màrgens). Imagino que les germanes grans (D700, D3 i variants) també ho permeten. Ara, res de corregir automàticament aberracions cromàtiques, distorsions o vinyeta. Això ho fan només tirant en JPG o fent servir el programa de tractament RAW de Nikon.

    El imprès especial… Home, es pot fer de forma ben senzilla fotografiant un regle o una cinta mètrica, per exemple. Si apuntes al “5” i surt enfocat el “5,3” o el “4,6”, llavors potser cal fer ajustaments. Lo dels 45º és convenient per distribuir de forma més o menys uniforme la profunditat de camp al voltant del punt on centrem el focus.