avatar

I si et toqués la loteria… Fotogràfica?

Surprise, surprise! Fotos dels Beatles en un calaixHi ha gent que un dia te sort i, sense esperar-s’ho, li cau la grossa. Un cop de sort, un favor de la fortuna, una simple casualitat i ja t’han resolt la vida. Qui més qui menys ho hem provat alguna setmana, o més d’una, deixant infructuosament algunes monedes a la finestreta de l’administració de loteries. O algun que altre bitllet pels vols de Nadal. I aquí estem. O sigui, que res de res.

Però mira, al bo d’en Paul Berriff les coses li han anat ben bé d’un altre manera. Resulta que quan era ben jovenet i feia les primeres passes com fotògraf becari d’un diari, el Yorkshire Evening Post, va fer una serie de fotos a un grup de músics que tot just començava, allà pels vols dels anys 60. Un grupet de nois, quatre concretament, que varen triar un nom ben curiós per la banda: els escarbats. És clar que com passa tot sovint, quasi que sona millor en anglés: The Beatles.

Si noi, doncs resulta que ara l’amic Berriff te a les seves mans 38 fotografies inèdites dels Beatles, que s’han posat a la venda per uns 3.000€ cadascuna. Si les piles de la calculadora no em fallen, això fan uns 114.000€ pel cap baix, que jo intueixo que poden arribar a ser més, a mesura que es vagin venent i quedin menys. Potser no tindrà prou per retirar-se, en Berriff, però segur que sí podrà “tapar alguns forats”, com s’acostuma a dir.

Si us fa gràcia veure les fotos ho podeu fer, sense pagar res, en aquesta galeria. Si això us desperta la curiositat i us abelleix veure altres fotografies fetes per en Paul Berrif, podeu visitar el seu web.

En Berriff, que més tard va fotografiar altres grups com Queen o Rolling Stones, explica que va ensopegar amb les fotos en dins d’unes capses de cartró arraconades i oblidades feia 45 anys a casa seva. No us ha passat mai que en treure l’abric de l’armari us heu trobat amb un bitllet de 10 a la butxaca? Doncs deu ser el mateix, però en plan bèstia.

Al final serà veritat, allò que diuen de que les fotos s’han de deixar reposar un temps…

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “I si et toqués la loteria… Fotogràfica?”

  1. Mira que tinc fotografies d’amics que tocaven en grups musicals entre els 70 i 80… però, tot i ser peluts, cap ha despuntat com els beatles… catxis!!!