avatar

Trobi les diferències o missatge amagat?

Consulta sobre la reforma de la Diagonal de BarcelonaDes d’aquest passat dilluns i fins el diumenge, els empadronats a Barcelona podran votar sobre el futur de una de les avingudes més importants de la ciutat, la Diagonal.

La consulta ja ha estat criticada per varies entitats i per la oposició, per diferents motius, però no pas per les fotografies. Avui mateix, segon La Vanguardia (edició impresa), la junta electoral a reganyat al Sr. Hereu per no fer visible la tercera opció.

Com que no visc a Barcelona, no em preocupa pas massa aquest debat, però la capçalera del vídeo de com votar m’ha sobtat tant que m’he decidit a ficar-hi el nas.

A la votació es pot triar una de les tres opcions següents: La A seria convertir la Diagonal en una rambla, la B transformar-la en un bulevard i la C no fer-hi cap modificació. Pel que es veu, l’Ajuntament aposta per les opcions A o B. O mes aviat, veient les tres imatges, podríem arribar a dir que pretén condicionar el vot perquè de cap manera surti la opció C. Aquesta no s’argumenta de cap manera i a més es presenta a la capçalera del vídeo en un to molt més esmorteït, amb els arbres pelats, un punt de vista mes baix, ple de cotxes i mig emboirat.

Comprenc que el publicista, en un excés de cel per arribar a transmetre suficientment el missatge, potser s’ha excedit un pel i el missatge, lluny de ser de forma subliminar ens ho deixa ben clar, no sigui que ens equivoquem d’opció. Fora conyes, no entenc encara que vulguin condicionar el vot d’una forma tan barroera com aquesta.  Si algú es pregunta perquè cada cop se’ls te menys estima als polítics, potser podria ser per fets com aquest, on amb tres senzilles fotografies ja se’ls hi veu massa el llautó.

Pensat-ho be, encara hem tingut sort de que el creatiu no sigui un “fotoaficionat de fòrum”, ja que podien haver posat l’opció C en blanc i negre, com quelcom caduc i antiquat, la primera  amb un HDR ben llustrós i la segona amb un cel “melladià”, per allò de la vistositat…

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Trobi les diferències o missatge amagat?”

  1. 2 milion d’euros que val la broma!

  2. El més curiós és que a la tercera es veu clarament la torre Agbar. L’ajuntament ha arribat a la conclusió que aquest edifici també desincentiva? Interessant… ;-)

  3. Sense ser sospitós de res semblant a una ideologia contraria m’agradaria abocar llum que molts aquí no som els més adequats per criticar aquest fet i parlo dels del “SÍ referèndum per l’autodeterminació” jejeje

  4. Home, penso que els pobles o la gent te dret a decidir, el que sigui…

    Pensa que pel que dèiem li han tocat la cresta i tot al Sr. Alcalde, per alguna cosa serà, no?

    No crec que a lo del referèndum passes res semblant.

  5. No estic dient que no tinguis raó amb la noticia, només ressaltava aquest fet. Per suposat que la gent té dret a decidir, però al igual que es critica que en el referèndum sobre la diagonal s’amaga una opció, en els referèndums sobre l’autodeterminació la campanya no és precisament neutre. Consider-ho que si et poses a fer coses d’aquestes i després pretens que se lis doni valor legal, el mínim que pots fer és realitzar-ho amb un poc de moderació i objectivitat, perquè fent-ho d’aquesta manera l’únic que fas és ser contraproduent a la causa que defensem…